Keşan’da TREDAŞ (Trakya Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi) tarafından, aralarında solunum cihazına bağlı hastaların da bulunduğu, elektrik kullanım ücretini yatırmayan abonelerin elektrikleri kesiliyor.

TREDAŞ’ın bu uygulaması tepki topluyor. Yaşam hakkının en kutsal hak olduğunu belirten vatandaşlar, bu durumda bulunan kişilerin, evlerinin elektriklerinin kesilmesini doğru bulmadıklarını ifade ediyor.

Keşan’da, evlerinin elektrik borcunu ödeyemeyen ve solunum cihazına bağlı olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda olan 2 vatandaş, TREDAŞ’ın son kurbanı oldu. Biri, adının açıklanmasını istemeyen, diğeri Yenimescit Mahallesi’nde yaşayan A. A. adlı bir vatandaş, TREDAŞ yetkililerinin eve gelip elektrikleri kesmek istediğini, solunum cihazına bağlanmak zorunda bulunduğunu belirttiği halde, kendisine bu sabaha kadar süre tanındığını ve borcun ödenmemesi durumunda, evinin elektriğinin kesileceğinin söylediğini ifade etti. Elektrik borcunu ödemek için Keşan Belediyesi’ne başvurduğunu ifade eden A. A., Belediye Encümeni toplanamadığı için yardımlarla ilgili bir işlem yapılmadığını söyledi. A. A., yetkililerden kendisine yardımcı olunmasını istedi.