Belediye Başkanı Mehmet Özcan, dün makamında kabul ettiği gazetecilere önce Kurban Bayramı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu ardından da bastırdığı bayram tebriği kartlarını zamanında dağıtmayan PTT Keşan Şubesi’ne ağır eleştirilerde bulundu.

 KAZASIZ BELASIZ BİR BAYRAM OLDU

Arİfe ve bayramın 1. gününde havanın da güzel olmasıyla birlikte insanların rahatlıkla alışveriş yaptığını ve bu nedenle esnafın yüzünün güldüğünü belirten Özcan, Huzur içerisinde bir bayram geçirdik. Büyük bir kaza ya da kurban kesimlerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.” dedi.

BAYRAMA 13 GÜN VARKEN TESLİM ETTİK AMA

Mehmet Özcan, açıklamasına PTT Keşan Şubesi’ni eleştirerek ve sitemde bulunarak devam etti.

Daha önceki özel gün ve bayramlarda olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da Keşan halkına tebrik kartı gönderdiğini kaydeden Özcan, ancak kartların PTT Keşan Şubesi tarafından hâlâ dağıtılmadığını tespit ettiklerini söyledi. Dağıtımı yapılacak 11 bin civarındaki tebrik kartı için PTT'ye 6 bin TL'den fazla para ödendiğini de bildiren Mehmet Özcan, 25 Eylül 2013 tarihinden 2 Ekim 2013 tarihine kadar peyder pey kartların PTT'ye teslim edildiğini ancak, bayrama 13 gün kala kartlar teslim edilmesine rağmen herhangi bir dağıtım yapılmadığını söyledi.

2 BAYRAMDIR SIKINTI YAŞIYORUZ

PTT’ye ücretin peşin ödendiğini ancak dağıtıma dünden itibaren başladığına da dikkat çeken Özcan şunları söyledi: Böyle bir devlet kurumunda bu gibi bir ciddiyetsizlik olmaz. Vatandaş ‘Şu Belediye Başkanına bak. Bayramdan sonra tebrik kartı gönderiyor. Belediye ne kadar ciddiyetsiz çalışıyor’ diyerek leke bana gelecek. Bunda ben kasıt aramıyayım da ne arıayayım? 1-2 bayramdır bu sıkıntı yaşanıyor. Benim personelim 1 aydır çalışıyor. Adres kontrolü isim kontrolleri falan. Kartlarımı da zamanından önce teslim etmişim. Paramı peşin yatırmışım. Bayramdan sonra dağıtım yapılacak! Elemanın yoksa, o zaman kartları almayacaksın.”

ÖZÜR BEKLİYORUZ

Vatandaşların Belediyeyi yanlış anlamasını önlemek amacıyla bu açıklamayı yaptığını ve zamanında dağıtım yapılmadığı için PTT Keşan Şubesi yöneticilerinin özür dilemesi gerektiğini de vurgulayan Özcan, En azından bir özür bekliyorum ki vatandaşlarım da yanlış anlamasın. Bedava dağıtılmıyor bunlar, sonuçta para veriyoruz” dedi.