Emek Partisi Keşan İlçe Örgütü, 2 Şubat 1980 günü düzenlenen bir gösteri sırasında çıkan çatışmada er Zekeriya Önge'yi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ve yaşı 18’den küçük olduğu halde 13 Aralık 1980'de  idam edilen Erdal Eren’in ölümünün 35. yılı nedeniyle mesaj yayımladı. Emek Partisi Keşan İlçe Örgütü’nün mesajı şöyle:

“Otuz üç yıl önce bir inzibat erini öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanıp 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nden sonra 17 yaşında bir lise öğrencisi iken 13 Aralık 1980 tarihinde darağacında katledilen Erdal Eren ölmedi. Barış, Demokrasi ve Özgürlük mücadelemizde yaşıyor.

Erdal Eren, insanların kurtuluşunu, geleceğini, işçi sınıfının geleceğinde adlandırmış yaşamını sınıf mücadelesine adamış, devrim ve sosyalizm yolunda partisine bağlı örnek bir devrimci olarak idam sehpasından onu katledenlere diktatörlüğe kafa tutmuş ‘Kahrolsun Faşizm’ diye bağıran bir mücadele azmine ve cesaretine sahiptir.

Bugün Erdal Eren’i anarken ülkemizde iç cinayetlerinden ölen binlerce insanın maden kazasında göçük altında kalan maden çalışanlarının sömürü ve kölelik koşullarında karın tokluğuna çalışan sindirilip ezilmeye çalışılan halktan bahsetmek gerekiyor. Ülkemiz insanın gelecekten yoksun bırakıldığı sokak ortalarında ve alanlarda insanlarımızın katledildiği savaş çığlıklarının atıldığı bir tablo duruyor önümüzde. Diğer yanda işçi sınıfının yaşamın her alanındaki mücadelesi egemen güçleri rahatsız etmektedir.

İşte bu yüzden bundan korktukları için gerici ve savaş yanlısı öldüren sindiren politikalarıyla sürekli saldırı halindeler özellikle gençleri hedef alarak onları gelecekten koparmanın ve sermayenin sömürü çarkı içinde eritmenin hesabıyla çeşitli politikalar ve taktikler üretmekteler.

Türk ve Kürt gençliği Erdal Eren gibi tüm bu saldıralar karşısında dik durmakta ve parti saflarında buluşmaktadır.

Erdal’ı anmak onun mücadelesini sahiplenmek, sürdürmek temel hedefimizdir. Gerici politikalarıyla saldıranların karşısında binlerce, on binlerce, milyonlarca Erdal Eren olmalıyız. Erdal Eren’in mirası tüm gençliği mücadele etmeye ve bu düzenin karşında parti saflarında örgütlenmeye çağırıyor. Gençlik, özgürlük ve demokrasi, eşitlik ve sosyalizm mücadelesine katılmalı ve mücadele etmelidir.

‘Mektepten kaçıyorsun,

Kuş tutuyorsun,

Deniz kenarına gidip

Fena çocuklarla konuşuyorsun,

Bir şey değil

Beni de baştan çıkaracaksın

Sen ne fena çocuksun’

ERDAL EREN’LER ÖLÜMSÜZDÜR

GENÇLİK GELECEK GELECEK SOSYALİZM

İŞÇİLERİN BİRLİĞİ SERMAYEYİ YENECEK

FAŞİZME ÖLÜM HALKA HÜRRİYET”