“Hasköy’de kanalizasyon sokağa akıyor” 
Emekli Öğretmen Cavit Deniz, dün yaptığı açıklamada, Enez’e bağlı Hasköy’de bir çevre felaketinin yaşandığını belirtti.  
Cavit Deniz, Hasköy’ün kanalizasyonunun kavaklar mevkiinde açıkta aktığını iddia ederek, “Kanalizasyonlar açıktan akarken Enez’in sorunlarını çözdük diyen İl Genel Meclisi üyelerinin kulaklarını çınlatmak istiyorum. Kanalizasyon akıntısının olduğu yer Hasköy içme suyunun kuyusuna 6 metre uzaklıktadır. O alanda Anıtlar Kurulu tarafından korumaya alınmış bir meşe ağacı da var. Bu kanalizasyon akan yer Hasköy İlkokulu’na da 30 metre mesafede. Burada bir çevre kirliliği söz konusudur. Karşı meraya gidecek olan hayvanlar bu suyun içinden geçmek zorundadır. Tarlalarına gidecek insanlar da yine buradan geçmek zorundadır. Bu, çağdışı bir görüntüdür. Bu alanda köprünün altında ve üstünde bitki örtüsü bile değişmiş. Bu açığa akan kanalizasyon karşısında sayın Edirne Valisi’nin dikkatlerini buraya çevirmelerini isterim. Hükümetin temsilcisi olarak da Enez Kaymakamının burasıyla ilgilenmesini istiyorum.” dedi.
HASKÖY’DEKİ BU DURUM KARŞISINDA KILLARINI KIPIRDATMADILAR
Bu hizmeti İl Özel İdaresi’nin yapması gerektiğini ifade eden Deniz, şunları söyledi: “İl Genel Meclisi üyeleri Enez ve köylerine gelen hizmetler konusunda medya önünde iki maymunu oynayarak atışma yapmaktadırlar. Oysa bu çevre rezaleti, sağlık skandalının giderilmesi için bugüne dek ellerini kaldırmamıştırlar. Özellikle CHP yıllardır İl Genel Meclisi’nde iktidarda. Hasköy’deki bu durum karşısında kıllarını kıpırdatmadılar. Üstelik CHP’nin Hasköylü bir milletvekili var. Bu konulardan Edirne’deki yetkilileri haberdar edip etmediğini merak ediyorum. Haberdar ettiklerini de sanmıyorum. Bunlar; kendi evinin önündeki ağaca yabancı orman mühendisi gibidirler. CHP Edirne İl Genel Meclisi üyelerine şunu söylüyorum; Hasköy’deki doğu taraftaki köy içi yollarına bir gitsinler. Yalnız özel araçları ile gitmesinler. Orada o araçlar yürüyemez. Köy içi yolları 1960’taki yolları aratır durumda. Ana yolun dışındaki köy yolları Hasköy’e hiç yakışmıyor. Sürekli CHP’yi destekleyen bir köyün CHP İktidarlı bir İl Genel Meclisi tablosunda yaşadıkları tam bir çelişkidir. CHP’li İl Genel Meclisi üyelerine sesleniyorum; Sosyal medyada siyaset yapılmaz. Sosyal medyada siyaset yapmayı bırakıp özel araçlarıyla Hasköy’e gelip yollarda araçlarını sürsünler. Aynı çağrım sayın milletvekiline de. Siyaset, oy verip hizmet isteme işidir. Bunlar, Hasköy’ü maalesef gerek kanalizasyona faciası gerekse köy içi yolları ile cezalandırıyorlar.”
‘ENEZ’İN SORUNLARINI ÇÖZDÜK’ DEMEYİ BIRAKSINLAR
Cavit Deniz, Keşan ve Enez’deki AK Partili yöneticilerin devreye girmesi gerektiğini dile getirerek, “AK Partililerin Enez’in sorunlarını hallettik’ şeklindeki açıklamalarınızın yalan olduğunu söylüyorum. Bakalım bununla ilgili yetkililer kıllarını kıpırdatacaklar mı? Bunu hep birlikte göreceğiz. Keşan-Enez yolunun 40. kilometresinde bulunan Kavaklar Köprüsü’nün olduğu yere, gece, Adnan Vural’ı bıraksam Keşan’ı bulamaz. ‘Enez’in sorunlarını çözdük’ demeyi bıraksınlar. CHP’li İl Genel Meclisi üyelerini gece aynı yere bıraksam, biri Yenice biri Sultaniçe Köyü’nü bulur. Bulur ama gel gör ki burunlarının önündeki felaketten bihaberler. Enez ile ilgili yaptıkları programı da incelemek gerekir. Bakalım bu konu ile ilgili ne yapacaklar. Bu konuda siyasilerin el ele vermesi lazım. Edirne Valisi ve Enez Kaymakamının konu hakkında duyarlı olmasını istiyorum. Köy içi yollarıyla ilgili de söylediklerimin de dikkate alınacağını umut ediyorum. Kanalizasyon akan yerdeki koruma altına alınan ağacın kökleri kanalizasyonun içinde. Bu olumsuzluklarının bugüne kadar devam etmesinin tek nedeni CHP’li İl Genel Meclisi üyeleridir. Milletvekili de bu sorunları üst mevkilere iletebilirdi. Bu olumsuz görüntüler bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. İnsanlar hizmetin en iyisini hak eder.” şeklinde konuştu.