BÜLENT SAYLAM

Toplantıda; Tüm Sivil Emekliler Derneği Başkanlığı’na Tahir Cağdan Akay getirildi. Dernek yönetiminde, Akay’ın yanı sıra; Lütfü Açar, Hasan Demirkol, Bayram Ali Kalfalar yer aldı.

“EMEKLILER KENDI MESELELERINE SAHIP ÇIKMALI”

Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, şunlara yer verildi: “2016 yılı itibari ile Tüm Sivil Emekliler Derneği’nin yönetimine gelirken bir hayalimiz vardı. Gelinen nokta itibari ile bu konuda herhangi bir hayalimiz kalmadı. Yönetime geldiğimizde önümüze hedefler koymuştuk. Nelerdi bunlar;

Gündemde emeklinin promosyonlar konusu vardı. Yine de var. Peki çözüldü mü? Hayır. Bir parmak bal değil ama tabiri yerinde ise bir parmak kısmen şekerli su ile avutuldu emekli.

Huzurevi yapılması konusunda kamuoyu oluşturulması amacı ile çalışmalara katkı verilmesi amacımızdı. Peki neler yapıldı? Bu konuda bazı girişimlerimiz oldu. İlk etapta özellikle ilçemiz sınırları dahilinde yıkılmaya yüz tutmuş, yıkılmaya terk edilmiş kamu binaların bu amaçlı değerlendirilmesi amacı ile düşüncelerimiz kamuoyu ile paylaşıldı. Pek çok kurum ve kuruluşun bu konuda beyanatlar vermelerine vesile olundu. Neticesinde ise, yıkılmaya yüz tutmuş binaların etrafına dahi sokulamadık.

Emeklilerimizin günlük olarak, gidip geleceği bir lokalin veya bu konuda önerilecek bir sosyal tesisin oluşturulması konusunda önerilerin değerlendirilmesi konusu gündemimizde oldu. Olmaktan öte gidilemedi.

İlçemizde emeklilere ucuz konut yapılması konularında bilgiler verilmesi, kamuoyu oluşturulması hedeflerimizdendi. Bu konu da söylemde kaldı.

Mevcut üye durumu, aidat konusu ve de yeni üyelerin kayıt olup derneği sahiplenmeleri konuları hizmet hedeflerimiz olduğunu belirtmiş idik. Neticede sayı bir elin parmaklarından öte gitmedi. Maalesef gün geçtikçe de azaldı. Azalmaya da devam ediyor. Tabiidir ki, bizler süreç içerisinde düşüncelerimizi gündeme getirir iken gerek siyasi kadrolar olsun gerek ise kamu idareleri olsun oluşan şartlar itibari ile de emeklinin sorunları ile ilgilenilecek konularında kısmen de olsa beyanatları görülmüştür. Akabinde o şartlar geçtikten sonra da yine emekli kendi kaderi ile baş başa bırakılmaktadır.

İşte bu noktada emeklinin kimseye kızmaya ve de eleştirmeye haklarının olmadığını bütün açık yürekliliğimizle ifade etmek istiyoruz. Çünkü emekli kendi meselesine sahip çıkmaz ise kimseden sahip çıkılması beklenilmemelidir.”

“KEŞAN’DA NÜFUSUN YAKLAŞIK

10 BININI EMEKLI AILESI OLUŞTURUYOR”

Bugün bu ilçede takriben 80 bin nüfusun yaklaşık 10 binini emekli ailesi oluşturuyor. Bu emekli ailelerin en azından onda biri meselesine sahip çıkması durumunu ise takdirlere bırakıyoruz. Bugün bir emeklinin aylık 5 TL yıllık 60 TL bir mali katkısı ile güç kazanacak olan Tüm Sivil Emekliler Derneği aslında bir potansiyeldir. Bir güçtür. Bu itibar iledir ki, bu derneğe sahip çıkılmalıdır. Derneğin kapanmaması ve özellikle emeklinin gerek sosyal gerek ise ekonomik konularında sorunlarına sahip çıkılması amacı ile;

BİLUN iş merkezinde 81 no’lu adresindeki dernek bürosuna gelinmeli, dernek hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Neticesinde, üye olunmalı ve de yakın bir tarihte yapılacak bir olağanüstü genel kurul ile de dernek güçlendirilmelidir. Aksi durumda dernek çok yakın bir tarihte kapanacaktır.”