Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Sağıroğlu:

“Seçkin’in ölümünden hem genel hem de yerel yönetimler sorumlu”

Geçen Pazartesi akşamı evinde çıkan yangın sonucu yaşamını yitiren Seçkin Ayral’ın dünkü cenaze törenine katılmak için Keşan’a gelen EMEP Genel Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Sağıroğlu, düzenlediği basın toplantısında, Ayral’ın bu şekilde hayatını kaybetmesinden hem genel hem de yerel iktidarların sorumluluğunun olduğunu ileri sürdü.

BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Ali Paşa Halk Çarşısı’nın 2. katında bulunan parti binasında saat 16.30’da başlayan toplantıya EMEP Keşan İlçe Başkanı Erdal Aydemir, bazı yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Keşan’a acı bir haber almaları üzerine geldiğini belirterek sözlerine başlayan Sağıroğlu: “Partimiz üyesi ve dava arkadaşımız Seçkin Ayral’ı kaybettik. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı, kendisine rahmet diliyorum” dedi.

DEVLET, YOKSULUN BORCUNU BİR AN ÖNCE ALMAYA ÇALIŞIRKEN…

Seçkin Ayral’ın hayatını kaybediş şeklinin, ülkemizde gelinen noktayı ve yoksulluğu çarpıcı bir şekilde ortaya koyduğunu kaydeden Sağıroğlu, şöyle konuştu:  “Avrupa’nın yakın bir noktasında yaşam standartlarının yüksek olduğu bir yer denilen Keşan’da bir arkadaşımız, Ortaçağ koşullarındaki bir yaşam şartı nedeniyle hayatını kaybetti. Bu ülke çıra ve mumu 20-30 yıl önce terk etmiş bir ülke ama insanlarımızın hala bu koşullarda yaşamaya mahkum edildikleri bu tür olaylarla ortaya çıkıyor.  Bir yandan Seçkin arkadaşımızın ölümünün acısını yaşarken öbür taraftan da bu ülkedeki yoksulların, işçilerin, ezilenlerin mücadelesinin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkıyor. Ve bu mücadelenin ne kadar aciliyet ortaya koyduğunu gösteriyor. Sorun yoksulların, halkın, emekçilerin borçları olunca devlet kendi alacağını bir an önce almaya çalışırken, öbür taraftan sermayenin, fabrikaların elektriğinin kesildiğini hiç görmüyoruz. Hatta bunlara vergi indiriminden başlayarak çeşitli krediler aktarılıyor ve hatta borçların iptal edilmesi kararları uygulanıyor.”

EMEKÇİLER VERİYOR SERMAYA TÜKETİYOR

2014 Bütçe görüşmelerinin mecliste devam ettiğini ve burada ortaya çıkan rakamlara göre bütçe gelirlerinin % 89’unu emekçi kesimin vergilerinin oluşturduğunu, buna karşılık sermayenin bütçenin sadece % 2.4’ünü karşıladığını da kaydeden Sağıroğlu,O’nun hayatını kaybetmesinde sorumlu olan sadece genel iktidar değildir. Aynı zamanda yerel iktidar da sorumludur.  Eğer bir yerel yönetim kendi içinden çıkmış yerel sanatçılarına sahip çıkamıyor, evinin elektriğini kesilme noktasına getirtiyorsa bunda onun da sorumluluğu vardır” diye konuştu.

TEK BİR ÇIKAR YOL VAR

Ülkemizin içinde bulunduğu bu kötü durumdan çıkması için tek bir çare olduğunu da belirten Sağıroğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:  “Emek sorununu, yoksulluğu ortadan kaldırabilmek için tek bir çıkar yol var. Bu da Keşan’ın, Keşan halkının birleşmesi, emek ve demokrasi güçlerinin birleşmesi.

Bu birlikteliğin sağlanması için EMEP olarak elimizden gelen tüm çabayı göstereceğimizi ilan ediyoruz.”