Emek Partisi Keşan İlçe Örgütü 1 Mayıs kutlaması ile ilgili basın açıklaması yaptı. 1 Mayıs kutlamasını Tekirdağ’da yapacaklarını belirten Emek Partisi Keşan İlçe Örgütü’nün açıklaması şöyle: “İşçiler, köylüler, emekçiler, işsizler, gençler 1 Mayıs geliyor. 1 Mayıs demek, insanın insan üzerindeki her türlü zulüm ve baskısına karşı mücadelelerindeki dayanışmalarını, emekçi milyonların açlık, yoksulluk ve aşağılanmadan kurtulmak için yürüttükleri mücadelelerini kutladıkları gün demektir. Bu büyük mücadelede iki dünya karşı karşıya duruyor. Sermayenin dünyasına karşı emeğin dünyası; sömürünün ve köleliğin dünyasına karşı kardeşliğin ve özgürlüğün dünyası.

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de işçiler ve emekçiler yoksulluktan ve yoksunluktan kurtulmak için mücadele vermektedirler. Ortak emekle yaratılan zenginliklerden bir avuç insanın değil, bütün çalışanların faydalandığı bir toplumsal sistem için bu mücadeleyi devam ettiriyorlar.

İşçiler, köylüler, emekçiler, işsizler, gençler toplumun zenginler ve yoksullar diye ikiye ayrılmasına son vermek istiyorlar. Emeğin meyvelerinin yine emekçilerin olmasını ve çalışma yoluyla sağlanan bütün gelişmelerin, insanlığın bütün kazanımlarının çalışan insanları baskı altında tutmanın bir aracı olarak değil, onların yararına kullanılmasını istiyorlar.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de emeğin sermayeye karşı büyük mücadelesi bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de işçiler için büyük fedakarlıklara maloldu. Sermaye ise kendi dünyasını yaratmak için çalışanlar üzerinde tarifsiz baskılar uygulamışlardır. Fakat bütün bu zulme rağmen dünyada ve ülkemizde işçilerinin dayanışması büyüyor ve güç kazanıyor.

TAKSİM GİBİ TÜRKİYE'NİN HER YERİ 1 MAYIS ALANIDIR

1 Mayıs Türkiye’de Taksim'de olduğu gibi yine pek çok merkezde mitinglerle, gösterilerle kutlanacak. 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasını desteklemekle birlikte Türkiye'nin her yerinin 1 Mayıs alanı olduğu düşüncesiyle Keşan Emek Partisi olarak Tekirdağ' da olacağımızı söylüyoruz. Sendikalar, emek ve meslek örgütleri, emekten yana siyasi parti ve çevreler; ülkenin her yanında alanlara çıkıp sömürü ve savaşların belirlediği kapitalizme karşı, sömürünün olmadığı, sınıfsız, savaşsız bir insanlık dünyası idealini, bu idealin gerçekleşmesi için verilecek mücadelede birlik, dayanışma ve mücadele şiarlarını haykıracak.
Elbette alanlar sadece gelecek idealiyle değil; günümüzün en yakıcı sorunlarının ifade edildiği talepler, on binlerin, yüz binlerin haykırışlarıyla da dolacak.

TALEPLERİMİZLE 1 MAYIS’A!
*
Düşük ücret, ağır çalışma koşulları, işçi kıyımları, taşeronlaştırma ve esnek çalışmaya karşı
* İşten atmalara ve iş cinayetlerine karşı
* Sendikasızlaştırma ve kamu emekçilerini güvencesiz bırakma girişimlerine karşı
* Elektriğe, doğalgaza, ulaşıma yapılan zamların yarattığı yoksulluğa karşı
* “Kentsel dönüşüm” adı altında yaşadığımız yerlerden sürülmek istenmemize karşı
* Paralı eğitime ve sermayenin hizmetinde bir üniversite anlayışına karşı
* İşçi ve emekçileri vuran 30 yıllık bu savaşa seyirci kalan bürokratik sendikal anlayışa karşı,
* Kürt sorununda demokratik halkçı bir çözümü yok sayanlara karşı
* Ortadoğu’da savaş tamtamlarının çalınmasına ve hükümetin işbirlikçi politikalarına karşı
İŞ, BARIŞ ÖZGÜRLÜK İÇİN,
İŞÇİLERİN BİRLİĞİ VE HALKLARIN KARDEŞLİĞİ İÇİN,
SAVAŞA KARŞI; BARIŞ VE DEMOKRASİ BAYRAKLARINI I MAYIS ALANINDA YÜKSELTMEK İÇİN,
HAYDİ 1 MAYIS’A!