EMEP (Emek Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdal Aydemir ve parti yöneticileri dün, ÖDP (Özgürlük ve Dayanışma Partisi) Keşan İlçe Örgütü’nü ziyaret ederek, İlçe Başkanı Hasan Karagöz ve yöneticilerle bir araya gelerek,  10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’da meydana gelen canlı bomba olayında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yararılar için neler yapabilecekleri konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Saat 15.00 sıralarında başlayan ziyarette, Ankara’da 10 Ekim’de düzenlenen Barış Mitingi’nde yaşanan canlı bomba olayı hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. Ziyarette ilk sözü ÖDP İlçe Başkanı Hasan Karagöz aldı.

KARAGÖZ: MÜCADELEYİ BİZ KAZANACAĞIZ

Ankara’da yaşanan katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralı olan insanlarla dayanışmanın nasıl sağlanacağı hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya geldiklerini belirten Karagöz, şöyle konuştu: “Bu ülkenin devrimcilerine ve sosyalistlerine, şu andaki iktidar geçmişteki iktidarlar gibi saldırmaktadırlar. 1 Mayıs 1977 tarihinde de, yine biz sosyalistler öldürüldü. Kahramanmaraş’ta, Madımak’ta da biz öldürüldük.  Bugün de biz öldürüldük. Ama sosyalistler olarak, hiçbir zaman birbirimizi yalnız bırakmadık ve direnmeye devam ediyoruz. Bundan ötürü de, yaralı olan insanlarımıza ve ailelerine nasıl yardım yapılacağı konusunda görüşeceğiz. Bu konuda, ortak çıkacak kararı kamuoyuyla paylaşacağız. Gün, dayanışma günüdür. Ülkemizin şuandaki durumu çok parlak değil. Ancak, mücadeleyi biz kazanacağız.”

AYDEMİR: BU YARALARI HEP BİRLİKTE SARMAMIZ GEREKİYOR

 Hasan Karagöz’ün ardından EMEP İlçe Başkanı Erdal Aydemir söz aldı. Ankara’da yaşanan katliamı kınayarak sözlerine başlayan Aydemir, şunları söyledi: “Ankara’da yaşanan katliamların yaralarını sarma adına ÖDP’li yöneticilerle bir araya geldik. Yaraların sarılması adına arkadaşlarımız bize olumlu yönde dönüş yaptılar. Bu yaraları hep birlikte sarmamız gerekiyor. Mevcut iktidar, sosyalistlerin üzerindeki baskısını gün geçtikçe hissettirmeye başladı. Bundan ötürü de, bir araya gelip, yardım konusunu örgütlememiz gerekiyor. Yaralarımızı hep birlikte saracağız.”