Yıldız: “Olaya yansız bir şekilde müdahale eden kişi polistir”

Kaymakam Bekir Dınkırcı,  İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 10 personeli, örnek ve fedakarca çalışmalarından dolayı “Başarı Belgesi” ile ödüllendirdi. Dün 14.30 sıralarında İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız’ın makamında düzenlenen belge dağıtım törenine, Kaymakam Bekir Dınkırcı katılmadı. Törene Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Müdür Yardımcısı Alptekin Özgen,  Emniyet Amirleri ve “Başarı Belgesi” alan personel katıldı.

 YILDIZ: BEN DE KENDİLERİNİ TEBRİK EDİYORUM

Törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, 2013 yılı içersinde başarılı bir şekilde görevlerini yapan 10 personelin, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı tarafından başarı belgesi ile ödüllendirildiğini belirterek; “2013 yılı içersinde emsallerine göre daha üstün gayret ve başarı göstererek, diğer arkadaşlarına emsal teşkil edecek ve onları gayrete getiren 10 arkadaşımıza İlçe Kaymakamımız tarafından başarı belgesi verilmiştir. Ben de kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

POLİS OLAYLARA YANSIZ BİR ŞEKİLDE MÜDAHALE EDER

Sözlerini polislik mesleğinin dayanıklılık isteyen bir meslek olduğunu ifade ederek sürdüren Yıldız, şöyle konuştu: “Polislik çok kısa zaman içinde ve doğru bir şekilde öngörüde bulunabilmeyi gerektiren bir meslektir. Polis aynı zamanda topluma örnek olan kişidir. Giyinişiyle, davranışıyla, tutumuyla; sokakta, yolda, binanın içinde örnek olan kişiye biz polis diyoruz. Arkadaşlarımız da yıl içersinde bu karakteristik özellikleri göstermişlerdir. Polis aynı zamanda anlık karar verir.  Anlık karar verebilmek için, kişinin zeki ve yetenekli olması gerekiyor. Anlık ve saniyelik verilen kararlar da doğru olmalıdır. Müdahaleden sonra doğru bir karar veremezsiniz. Yansız bir şekilde olaya müdahale eden kişi polistir.

BAŞARI BELGESİ ALMAYA HAK KAZANAN PERSONEL 

Konuşmaların ardından belgeler dağıtıldı. Başarı Belgesi almaya hak kazanan personelin isimleri ve çalıştıkları birimler şu şekilde:

“Trafik güvenliğinde yeni açılımlar, hedefler ve çözüm projeleri ile uygulaması”nda göstermiş olduğu duyarlı ve başarılı çalışmalarından dolayı Hayri Yaşar ve İlyas Canki.

“İlçede meydana gelen mala zarar verme, kasten yaralama, tehdit, hakaret olayları ile ilgili suç dosyalarının hazırlanması”ndaki başarılı çalışmalarından dolayı Başpolis Mustafa Turan, Uğur Can ve Fedai Var

“İlçede verilen koruma hizmetlerinin aksatılmadan en iyi şekilde sunulması”nda göstermiş olduğu üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı Güven Demirci.

“İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği’nde verilen hizmetlerin aksatılmadan, en iyi şekilde sunulması”nda gösteriş olduğu, üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı Aysun Ame.

“İlçe Emniyet Müdürlüğü Personel Büro Amirliği’nde verilen hizmetlerin aksatılmadan, en iyi şekilde sunulması”nda gösteriş olduğu, üstün gayret ve başarılı çalışmalarından dolayı Abdullah Okunmuş.

“İlçede meydana gelen asayiş olaylarının önlenmesi, olay faillerinin yakalanması”na yönelik yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı Turhan Çivgin.

“İlçede meydana gelen kaçakçılık olaylarının çözülmesi ve faillerinin yakalanması” hususlarında göstermiş olduğu üstün gayret ve başarılarından dolayı Mehmet İlker Yılmaz.

Personelin başarı belgeleri,  İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Müdür Yardımcısı Alptekin Özgen, KOM Grup Amiri Mustafa Duran, TEM Büro Amiri İsmail Cem Yıldız, Asayiş Büro Amiri Emrah Üresin, Karakol Amiri Komiser İsmail Samet, Çocuk Büro Amiri Uğurcan Orhan Kürşat, tarafından verildi.