HABER MERKEZİ

Yapılan açıklamada; 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunun 14. maddesinde ''Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro gibi tehlike arz eden hayvanları üretmek; sahiplendirmesini, ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak; takas etmek sergilemek ve hediye etmek yasaktır.'' hükmünün yer aldığı ve kanun hükmüne uymayanlara 5199 sayılı kanunun 28. Maddesi gereğince hayvan başına 2018 yılı için 6.306 TL idari para cezasının uygulanacağı bildirildi.

Ayrıca; sahipli hayvan saldırısı sonucu meydana gelen yaralanma olaylarında Türk Ceza Kanunu'nun “Hayvanın Tehlike Yaratabilecek Şekilde Serbest Bırakılması” başlıklı 177. maddesindeki “Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı ve sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunları kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılacaktır” hükmünün yer aldığı hatırlatıldı. Bununla birlikte Doğa Koruma ve milli parklar Genel Müdürlüğü'nün 22/04/2008 tarihi ve B.18.0.DMP. 0.03.05.010.01/126 sayılı yazısı ile tehlikeli köpekleri bulunduran hayvan sahiplerinin uymaları gereken kuralların bulunduğu açıklamada yer aldı.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü son olarak sorumluluk bölgesinde özellikle Muhtarlar ve Apartman yöneticileri olmak üzere bütün vatandaşların yukarıda belirtilen kanun hükümlerini ihlal edenler ile karşılaşmaları halinde 155 polis imdat ile irtibata geçmeleri konusunda uyarıda bulundu.