Yarın başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde geçen cumartesi günkü Keşan Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı’nda en çok küçükbaş kurbanlıkların rağbet gördüğü belirtildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren hem satıcılar hem de alıcılar tarafından doldurulan pazarda çok hareketli saatler yaşandı.

EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI NE ZAMAN ALACAĞIZ

Kurbanlık hayvan yetiştiricilerinin büyük bir çoğunluğu, büyük umutlar bağlayıp büyüttükleri hayvanlarını istedikleri fiyattan satamamaktan yakındı.  450 liradan başlayıp,  700 liraya kadar çıkan küçükbaş kurbanlık fiyatlarının geçen yıl da aynı olduğunu ifade eden yetiştiriciler, “Malın fiyatı yerinde sayıyor ama bizim maliyetlerimiz neredeyse yüzde yüz arttı. Bu işi nereye kadar yapacağız bilemiyoruz. Şöyle malımıza mal deyip göğsümüzü gere gere satıp emeğimizin karşılığını alacağımız günleri hasretle bekliyoruz” diye konuştular.

BÜYÜKBAŞ KURBANLIKLARA BAKAN BİLE YOK

Pazara büyükbaş kurbanlık getirdiklerini ifade eden yetiştiriciler ise neredeyse hiç satış yapamadıklarını söylediler. Vatandaşların bu yıl büyükbaş kurbanlığa pek rağbet etmediğini söyleyen üreticiler, “Fiyatlar çok uygun ama vatandaş hayvanın başına gelip şöyle bir bakmıyor bile. Kurban Bayramı süresince bekleyeceğiz, olmazsa ucuz pahalı bir şekilde ya cambaza ya da kasaba vereceğiz. Bu yıl da böyle geçti” şeklinde konuştular.

VATANDAŞLAR KURBANLIK FİYATLARINDAN ŞİKAYETÇİ DEĞİL AMA

Pazara kurbanlık almak için gelen vatandaşlar ise fiyatların uygun olduğunu ancak kendi durumlarının daha önceki yıllarda olduğu gibi pek rahat olmadığını, gelir düzeylerinin her geçen gün düştüğünü dile getirdiler. Vatandaşlar her şeye rağmen niyetine girdikleri kurbanı Allah rızası için kesmeye çalıştıklarını, bunun için de yetiştiricilerle sıkı pazarlıklara girdiklerini söylediler.