Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2015 yılı Umre kayıtları başladı. İlk umre kafilesi, 26 Aralık 2014 tarihinde kutsal topraklara gidecek. Diyanet İşleri Başkanlığı 2014-2015 dönemi umre programlarını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak bastırılan duyuru ve broşürlere göre umreye gitmek isteyenlerin ilk kayıtları alınmaya başlandı.

7, 10, 14 ve 24 günlük umre programları düzenleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, önümüzdeki Ramazan ayında umreye gitmek isteyenler için ayrıca program hazırlayacak. Umre için kutsal topraklara gitmek isteyenlerin program tercihlerine göre fiyatlar en düşük bin 150 dolar, en yüksek bin 985 dolar olarak belirlendi.
Umreye gitmek isteyen vatandaşlar, Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sayfasından http://hac.diyanet.gov.tr “Umre Bilgi Giriş Programı”ndan kayıtlar yapılabilecek ya da isteyenler Keşan İlçe Müftülüğü’ne kayıt yaptırabilecek.

Açıklanan programa göre ilk umre kafilesi 26 Aralık 2014 tarihinde kutsal topraklara gidecek. Umre ziyaretinde bulunmak isteyenlerin daha kapsamlı bilgi almak içim Keşan İlçe Müftülüğü’ne başvurabilecekleri belirtildi.