AYŞİN SEÇİL GEZER

Saçıntı Öğrenciler, yaz tatillerini sadece güneşlenerek geçirmek yerine kitap da okumalılar. Hem kitap okuma alışkanlıklarını geliştirme adına hem de kitabın okunması gerektiğini hissettirme anlamında yaz tatilinde kitap okumaları kendilerine olumlu yansıyacaktır. 

İlgi alanlarına göre kitap seçebilirler. Veliler ‘bu kitap faydalı’ ‘bu kitap faydasız’ diye ayırmak yerine her kitabı okumalarına izin vermeliler. Hangi kitaplardan başlanacağına dair bizden yardım isterlerse kendilerine yardımcı olmaya hazırız.” dedi.

HER KİTAP FAYDALIDIR

Kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasında velilere de büyük görev düştüğünü dile getiren Ali Saçıntı, “Veliler, rol model olma adına kitap okuma saatleri düzenleyebilirler. Anne-baba ve çocuk birlikte kitap okunursa, kitap okuma alışkanlıkları daha fazla pekişmiş olur. Çocukların kitap okuma tarzlarına çok fazla müdahale etmesinler. Yeme, içme ve giyimde olduğu gibi herkesin kitap okuma alışkanlığı farklı oluyor. Anne ve baba kendi okudukları tarzdaki kitapları önermesinler, kitapları faydalı, faydasız diye de ayırmasınlar. Her kitap faydalıdır.” şeklinde konuştu.