7 Mart’ta, yeni MTSK yönetmeliğinin yayımlandığının altını çizerek, sözlerine başlayan Arda, “Yeni yapılan değişiklik, sürücü adaylarının menfaati doğrultusunda gerçekleşmiştir. Özellikle sınav yönetmeliğinde değişiklik söz konusudur. Sınav yönetmeliğinde geçmişte direksiyon usta öğreticisi sürekli adaya müdahalede bulunabiliyordu ve yönlendirebiliyordu. Ancak yeni değişiklikle birlikte, sürücü adayları geri park yaparken, usta öğretici araçtan iniyor ve sadece sınav komisyonu başkanıyla kalarak, bu işlemi gerçekleştiriyorlar.” dedi.

EHLİYET ALACAK ADAYLAR EĞİTİME DEĞİL, FİYATA BAKIYORLAR

Sürücü adaylarına yeterli eğitimlerin verilmesi gerektiğine kayıt düşen Arda, sözlerine şöyle devam etti: “Sürücü adayları, yeterli eğitimden geçirilmesi durumunda, sınava girdiği zaman herhangi bir sıkıntı yaşamamış oluyor. Yeterli eğitim alabilmeleri içinde sürücü kursları konusunda çok iyi tercihte bulunmaları gerekiyor. Adaylar, seçim yaparken, iyi eğitim veren sürücü kursları tercih edilmeli. Fakat günümüzde ekonomik şartlar sürekli ağırlaşıyor. Bundan ötürü de ehliyet alacak adaylar eğitime değil, fiyata bakıyorlar. Ama burada fiyat değil, verilen eğitimin kalitesi önemlidir. Hangi sürücü kursu daha iyi eğitim veriyorsa, vatandaş orayı tercih etmelidir. İyi eğitim verilmemiş bir sürücü adayı gelecek süreçte, karşıma trafik canavarı olarak çıkabilir ve belki de bir gün ölüme neden olabilir. Bu tür kötü sonuçların yaşanmaması için eğitim şart. Kısacası, rekabet yapılacaksa, fiyat tarifesinde değil eğitimde yapılmalıdır.”

DİKKATLİ ARAÇ KULLANMALIYIZ

“Ramazan Ayı içerisindeyiz ve herkes gibi birçok sürücü de, oruçlu oluyor. Bu konuda düşünceleriniz nedir?” şeklindeki soruya cevap veren Arda, sözlerini şöyle tamamladı: “Ramazan Ayı, insanların huzur bulduğu aylardır. Oruçlu olan sürücü arkadaşlarımıza güç kuvvet versin. Oruç tutacak sürücü adaylarımız, öncelikle doktora gidip bir kontrolden geçtikten sonra buna niyet etmelerini istiyoruz. Oruç tutacak ve uzun yola gidecek sürücülerimizin iftardan sonraki saatlerde araçlarını kullanmalarını öneriyoruz. Özellikle bu aylarda, daha dikkatli araç kullanmalıyız.”