GİZEM GÖRÜR

SICAKLARDAN ASFALTLAR ERİYOR

Açıklamasına sürücülerin trafiğe çıkarken akşam ve sabah saatlerini tercih etmeleri gerektiğini önererek başlayan Ender Arda, “Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte özellikle sahil bölgelerinde bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bu sahil bölgelerine gidecek araç sürücüleri özellikle dışarıdan geliyorlarsa, tabi ki sıkıntı yaşıyorlar. Bu sıcaklar asfalta da etki ediyor. Aşırı sıcaklardan asfaltlar eriyor. Bu da araçlar için kayma tehlikesi yaratıyor. Bu tür sıcaklarda uzun yola gitmekten kaçınılmalıdır. Ya da akşam ya da sabah çok erken saatler tercih edilmelidir.” şeklinde konuştu.

AÇIK RENK ARAÇLAR GÜNEŞ IŞIĞINDA FARK EDİLEMEYEBİLİYOR

Arda, açık renk araç sahibi sürücülere de güneşte farlarını yakmalarını önererek şunları söyledi: “Bir de güneşin en yukarıda olduğu öğlen saatlerinde özellikle açık renk (beyaz, gri) araç sahipleri mutlaka farlarını açmalıdır. Çünkü bu açık renk araçlar güneş ışığında fark edilemeyebiliyor. Bu da kaza ihtimalini en aza indirgemiş oluyor. Özellikle Avrupa’da çok uygulanan bir şeydir bu. Gündüz de farların açık olma mantığı buradan geliyor.”

KURALLARA UYULMASI HERKES İÇİN İYİ OLACAKTIR

Ender Arda, açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Sürücüler bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayabiliyor. Trafik kurallarına uymak en önemli şeydir. Öncelikli olarak sürücüler kurallara uyarsa, sıkıntılar minimuma indirilir. Kurallara uyulması herkes için iyi olacaktır. Herkese kazasız belasız huzurlu günler diliyorum.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ