Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambakis ile Dedeağaç Liman Başkanı Stavros Stavrakoğlu, 30 Temmuz Salı günü Enez’e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundular.

Saat 11.00 sıralarında Enez Belediyesi’ne gelen Lambakis ve Stavrakoğlu, burada Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır ve il genel meclis, üyeleri Erol Açık ve Coşkun Erkılıç tarafından karşılandı.

Lambakis, bu ziyaretin bir süre önce Enez’den gelen heyete bir nezaket ziyareti olduğunu belirterek, “Bundan bir ay önce Enez Belediye Başkanımız ve bir heyet bizi ziyaret etmişlerdi. Bu nedenle öncelikle bu memnuniyetimi bildiriyorum. Bence her iki belediyenin de sorunları var. Sorunları çözmek için gayretleri var. Karşılıklı anlayış içinde bunları çözmek için gayret ediyor ve görüşüyoruz. Asırlarca süren Türk tarihine dayanarak iki halkı kaynaştırarak, Enez ve Dedeağaç Belediyesi’nin de çalışmalarını olgunlaştırmamız lazım. Bugünkü ziyaretimize Dedeağaç Liman Başkanımız ile geldik ve buradaki ilişkilerimizi oluşturalım ve her iki belediyeye ve her iki tarafa da bir fayda sağlayalım.Türk ve Yunan milleti yıllarca birarada yaşadı. Bugün bunları değerlendirmemiz lazım. Bu nedenle iki belediyenin de işbirliği içinde olması lazım. Başkanımızın bizlere gösterdiği ilgiyle bu iilişkilerin oluşacağı kararını veriyorum. Bizim hedeflerimiz bu yönde olacaktır. Biz seçilmiş siyasiler olarak halkımızın problemleri ile ilgilenmek ve bunları çözmek zorundayız.” dedi.

Daha sonra söz alan Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır da , “Dedeağaç Belediye Başkanı Sayın Lambakis’in bizi ziyaretinden çok mutluyuz. Kendisine ve konuklarımıza Enez halkı adına hoşgeldiniz diyorum. Liman başkanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sayın Lambakis’in de öngördüğü şekilde Enez ve Dedeağaç arasındaki feribot seferlerinin başlatılması artık kaçınılmaz bir noktaya gelmiştir. Başkanımızın yaptığı açıklamalara katılıyorum. Liman başkanımız da söyledi halkın da baskısıyla artık bu iletişimin sağlanmasının gerekli olduğunu düşünüyoruz. Tarihin derinliklerinden beri beraber yaşayan iki toplumun biribiriyle daha fazla vakit geçirme isteğinin, gümrük ve limanların sorunlarının çözülmesiyle, iletişimin sağlanmasıyla daha güçleneceğine inancımız çok büyük. Bu konuda biz de elimizden geleni yapmak istiyoruz. Ben de sayın Lambakis ve Stavrakoğlu’na gösterdikleri bu kararlılıktan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Belediye ziyaretinin ardından, Çayır, konuklara Enez Kalesi’ni, Has Yunus Bey Türbesi’ni, Enez Limanı’nı gezdirdi ve bilgiler verdi.

Konuklar, Enez Sahili’nde bir süre dinlendikten sonra 14.00 sıralarında Enez’den ayrıldılar.