Enez Kaymakamı Hasan Sazkaya, Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Belediye Meclis üyeleri ve Enez esnafından oluşan 50 kişilik heyet Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, “Enez 16 kilometre sahili olan ve temizliği ile Dünya’da ilk 10’a girmiş, 7500 yıllık yerleşim kalıntılarının bulunduğu bir ilçemiz. 4750 nüfusumuz var. Günlük ziyaretçilerimizle kış aylarında 7000 gezici nüfus, yaz aylarında ise bu nüfus 100.000’e ulaşmaktadır. Gelişen Türkiye’de gelişen bir Enez yaratma çabası içerisindeyiz. Üniversite öğrencisinin sosyal ve kültürel alanda Enez halkına katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesile ile ilçemize bir meslek yüksekokulu istiyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise Enez’in önemli bir ilçe olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Enez deyince akla tatil ve av geliyor. Üniversitemizin de Enez sahilinde 44 dönüm arazi üzerine kurulu bir sosyal tesisi var. Edirne’nin güzide bir yeri olan Enez’in tarihsel önemini biliyoruz. Bizim Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümleri akademisyenlerinin ve öğrencilerinin araştırma yapmak üzere Enez’de olmasını isterim. Enez’in eski bir liman kenti olduğunu biliyorum. Bu özelliğini öne çıkarmak için proje geliştirme çabası içerisinde olacağız. Sosyal Tesisimizin olduğu alanın kuzeyinden geçen yol ve Orman Bölge Müdürlüğüne ait barakaların olduğu alanın bize devri konusunda bir çalışma başlattık. Üniversiteler büyük düşünür. Biz öğrenci ve hocalarımıza en iyi imkanı sunmak zorundayız. Altyapıyı hazırlayıp hizmet sunma konumuna gelirsek Enez’de okul düşünebilirim. 40 kere düşünüp 1 kere karar vermeliyiz. Okul açabilmek için öğrenci barınma imkanlarının ve sosyal alanların oluşması gerekir. Benim hayalim bir su ürünleri araştırma merkezi kurmak. İşe böyle başlayıp altyapıyı tamamladıkça Enez için okul projemizi hayata geçirmeyi düşünebiliriz. Tahsis edilecek araziyi ve sosyal imkanları yerinde gördükten sonra gerekli çalışmayı yaparız.”