Enez Kaymakamı Fatih Baysal’ın Hatay İli Arsuz İlçesi’ne atanmasıyla boşalan Enez Kaymakamlığı’na vekaleten atanan İhsan Ayrancı görevine başladı.

28.07.1980 tarihinde Amasya – Suluova’da dünyaya gelen İhsan Ayrancı, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. 3 yıl süreyle Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak görev yaptı. Daha sonra 2010 yılında kaymakamlık sınavını başarıyla tamamlayarak Mülki İdare Amirliği sınıfına adım attı. 2011 yılında Silopi Kaymakam refikliği,  ardından Çorum İli Uğurludağ İlçesi Kaymakam Vekili olarak görev yapan Kaymakam Ayrancı, daha sonra aynı yıl Almanya’nın Hamburg şehrinde yurtdışı stajını tamamladı.

Kaymakam İhsan Ayrancı, Çorum Valiliği Kaymakam adayı olarak görev yapmaktayken, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nün 1 Ağustos 2013 tarihli yazısı ile Enez İlçe Kaymakam Vekili olarak görevlendirildi.

Bilindiği gibi, 20 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 2013 yılı Vali Yardımcıları ve Kaymakam Atamaları Kararnamesi’yle Arsuz’a atanan Fatih Baysal’dan boşalan Enez Kaymakamlığı’na, aynı kararnamede atama yapılmamıştı.