Geçen Çarşamba günü Pazarkule, Kapıkule, Hamzabeyli, Dereköy ve İpsala Gümrük Kapılarını ziyaret eden Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İstanbul’a dönüş yolunda Keşan’a uğradı ve Çamlıbel Restaurant’ta verilen akşam yemeğine katıldı.

 

 

Saat 20.00 sıralarında Keşan’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, daire başkanları Mehmet Hatipoğlu ve Lütfi Kop, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, İpsala Kaçakçılık ve İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürü Cemalettin Altuk ve beraberindekiler, Keşan Çamlıbel Restaurant’ta Kaymakam Bekir Dınkırcı, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Engin Sakallıoğlu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Alptekin Özgen, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, tarafından çiçeklerle karşılandı

YOĞUNLUK KISA SÜRELİ BİR DURUM

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, burada İpsala Gümrük Kapısı’ndaki TIR yoğunluğu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “TIR yoğunluğu çok spontane gelişen, çok kısa süreli bir durum. Yoğunluk bu gün itibari ile bitiyor. Geçen hafta Bulgaristan’daki boykot nedeni ile TIR çıkışları yapılamıyordu. Bundan dolayı özellikle Kapıkule’de ve Hamzabeyli’de yoğun bir TIR kuyruğu meydana geldi. Bu kuyruğun daha büyük problemlere yol açmaması adına ve ticaretin kolaylaştırılması için Bulgaristan ve bizim Bakanlığımız arasında görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler neticesinde uygulamalar biraz daha gevşetildi ve TIR kuyruğunda bir azalma oldu.

TIR’LAR İPSALA’YA YÖNLENDİRİLDİ

 

Bulgaristan’daki boykot döneminde daha fazla yığılma olmaması için gelen TIR’lar İpsala’ya yönlendirildi. Yunanistan tarafındaki kota nedeniyle 200 TIR’dan fazlasına geçiş izni verilmiyor. Bulgaristan’daki boykot ve Yunanistan’daki kota nedeniyle bu durumlar meydana geldi. Bizden kaynaklanan herhangi bir durum yok. Bulgaristan ve Yunanistan’daki ilgili bakanlıklarla bakanlığımızın teknik görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerin sonucunda bundan sonra tekrar böyle bir yoğunluk olmadan hizmet vermeye devam edeceğiz.”  

ENEZ LİMANI İLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMAMIZ YOK

Açıklamasının ardından Enez’e deniz gümrüğü kurulması yönünde bir çalışma olup olmadığı sorulan Metin, bu soruyu, “Bizim gündemimizde böyle bir çalışma yok, Ayrıca bize bu konuda yapılmış herhangi bir müracaat ta yok” diyerek yanıtladı.

Açıklamasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve beraberindeki misafirlere Keşan’ın meşhur satır eti, ayran ve tatlı ikram edildi.

Bakan Yardımcısı Metin ve beraberindekiler saat 21.00 sıralarında İstanbul’a gitmek üzere Keşan’dan ayrıldı.