Ulaş Demiray

Ulaş DEMİRAY/[email protected]

Enez Belediye Başkanı Sn. Abdullah BOSTANCI ile ilgili olarak yerel basında çıkan “BOSTANCI ENEZ İÇİN BİRLİK ÇAĞRISINDA BULUNDU” başlıklı haber muhatabını arıyor.

Evet.. Bugün Enez’de BOSTANCI ile birlik içinde çalışması gereken siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve bazı kişi ve kuruluşlar arasında olması gereken işbirliği ve diyalog ne yazık ki yok. Bu durum özellikle Enez gibi zaten bir kenti yönetebilecek , yönlendirebilecek uzman kadroların bulunmadığı, kendisi küçük ama özellikleri, zenginlikleri, imkanları çok büyük olan Enez’de çok büyük bir eksiklik.. İyi de niye yok..?

BOSTANCI bu kentin seçimle iş başına gelen Belediye Başkanı’dır. Bu birlikteliği sağlaması gereken kendisidir. Seçimin bittiği andan itibaren ilk yapması gereken iş olması gerekirken bugüne kadar bu konuda dikkate alınabilecek hiç bir BİRLİK GAYRETİ ve çağrısı olmamıştır.

Örneği Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği’nden vermek gerekirse kurulduğumuz 2009 yılından beri her türlü etkinliğimize, toplantımıza YAZILI VE SÖZLÜ olarak davet etmemize rağmen hiç birisine katılmamış, katılmadığı gibi nezaketen bir mazeret de bildirmemiş, yerine bir temsilci de göndermemiştir.. Dernek yönetim Kurulu olarak KUTLAMA ziyeretimize iade-i ziyaret yapmamıştır..

Derneğimiz hakkında “şurda şunu demiştir, burda bunu demiştir” diyerek bu örneği uzatmaya gerek yok.. Belediye nasıl eleştiriliyorsa Dernek yöneticileri de eleştirilebilir, suçlanabilir. Ama bu birlikte çalışmayı, gayretleri birleştirmeyi, birlik olmayı engelleyemez. Nitekim kendisinin Yüksek Okul için 2 kez, festivalle ilgili 1 kez yaptığı genel çağrıya Dernek olarak önerilerimizle katıldık ve bu çağrıları yanıtsız bırakmadık..

BİRLİK’ten kasıt herhalde hep beraber aynı şeyi düşünmek ve hatta Başkanın her yaptığı işi alkışlamak, onaylamak değildir. Çok seslilik demokrasinin zor ama en önemli göstergesidir.. Sabır ve anlayış ister..Ne yazık ki bu nitelikler yalnızca Bostancı’da değil siyasetçinin genelindeki bir eksikliktir. Bunu aşmak ve birliktelik Enez için bir zaruret olmuşsa bunu başlatması ve yapması gereken BOSTANCI’dır... Yapmamıştır..

BOSTANCI’nın yakınmaları gerçekten samimi ise, hala  gidilecek yol ve iş vardır.. 08.10.2006 ve 26313 Sayılı Resmi gazetede yayınlanan kurallara uygun olarak KENT KONSEYİ’nin kurulması bu birlikteliğin oluşması adına yasal bir zorunluluktur.. Bu KONSEY’i kurmak Bostancı’nın hem seçim vaadlerindendir hem de YASAL OLARAK yapmaya mecbur olduğu bir işlemdir..

Bu KONSEY kurulduğunda birbirimizi sevmek, alkışlamak, yetkilerimizi devretmek, alışkanlıklarımızdan,siyasi tercihlerimizden  vaz geçmek zorunda değiliz.. Buna rağmen böyle bir çatı altında birbirimize saygıda kusur etmeden özgürce tartışmak, öneriler getirmek, görev almak ve sonuçta BİRLİK OLMAK , hem de, hatta çevreye örnek olmak  mümkündür.. Bu konuda sadece gazetelere haber yaparak YAKINMAK Bostancı’yı haklı kılmaz..

***

“2017 Enez yılı” konusunda da Bostancı’nın tereddütleri ve çekinceleri olduğu gazetelere verdiği demeçlerden anlaşılıyor. Bu  yıl içerisinde bu konuda neler yapılabileceği konusunda Derneğimizin ve muhtemelen bu öneriyi ilan eden İl Genel Meclis’nin ve diğer kişi ve kuruluşların  masrafsız ya da çok az masrafla yapılabilecek önerileri bulunmaktadır.. 2017 Yılı’nda hiç yoksa Enez’in tanıtımı açısından  düşünülen pek çok şey vardır.. Bu fırsat kaçırılmamalıdır.. Hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm Enezlilerin BİRLİĞİ için bu yıl çok önemli bir fırsattır. Bunu koordine etmek, yol haritasını, etkinlikleri, programları belirlemek için KENT KONSEYİ görevlendirilebilir..

***

Yani nereden bakarsak bakalım, ENEZ’DE BİRLİK için TOP, BOSTANCI’dadır. “Siyasetçiyim” diye ortaya çıkanların en büyük hüneri insanları karşısına almak değil, yanına alabilmektir.. Bu da bir demokrasi kültürü, hoşgörü, sabır ve tahammül, insan sevgisi, bilgi birikimi, dürüst, katılımcı ve şeffaf bir hizmet aşkı, toplumsal bir çalışma yeteneği ve iyi niyet gerektirir..

Yani sadece basın yolu ile yakınmak olmaz.. Yani o kadar kolay da değildir..