HABER MERKEZİ

2017 Enez Yılı Eşgüdüm Komisyonu Üyeleri Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri ile biraraya gelerek yeni sezonda Enez’in kapsamlı tanıtılması için yapılacak çalışmalar ve aktiviteler ile ilgili ön planlama toplantısı gerçekleştirdi.

Keşan TSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Edirne İl Genel Meclis Üyeleri Şenol Kılıç ve Erol Açık, Enez Esnaf Odası Başkanı İzzet Savuran, Enez Belediyesi Meclis Üyesi Özkan Gönenç, Enez Kartopu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Demiray, Enez Doğa-Der Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yılmaz, Enez Kartopu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Nar ve Enez Doğa-Der Üyesi Ozan Yılmaz katıldı.

Saat 11.00’de gerçekleştirilen toplantıda, 2017 Enez Yılı Eşgüdüm Komisyonu Üyelerini, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Cemil Çakıcı ve Cüneyt Yüksekdağ karşıladı.

Edirne İl Genel Meclisi tarafından oluşturulan 2017 Enez Yılı Eşgüdüm Komisyonu’nun amacının Enez’in tanıtılması ve geleceğe hazırlanması konusunda yapılacak çalışmaları planlamak olduğunu ifade eden Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Şenol Kılıç konuşmasında şunları kaydetti:

HAZIRLIKLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRMELİYİZ

“Saros Körfezi, Enez ve Bölgemiz için birlikteliği oluşturmak oldukça önemli. Yaz sezonuna az bir süre kala yapılacak çalışmaları birlikte planlamak için buradayız. Edirne İl Genel Meclisi olarak 2017 yılını Enez yılı olarak ilan ettik. Bu kapsamda Bölgenin öncü kurumlarından biri olan Keşan TSO ile işbirliği içerisinde çalışmak ve onların desteğini almak istiyoruz. Edirne’nin nüfusu gelecek 5 yıl içinde ciddi anlamda bir göç alacak. Bunun Saros Körfezi’ni ve Enez’i etkilememesi mümkün değil. Bu kapsamda da hazırlıklarımızı gerçekleştirmeliyiz. Amacımız; Enez’i geleceğe nasıl hazırlarız ve nasıl daha iyi tanıtırız olmalı. Bununla ilgili planlarımız, hedeflerimiz ve birçok görüşümüz var. Tabii ki bunları kısa sürede hayata geçiremeyiz fakat bu gayrete bir ivme kazandırabiliriz.”

HEDEFLER KOYMAK ÇOK ÖNEMLİ

Enez Kartopu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ulaş Demiray da konu ile ilgili yaptığı konuşmada,  kurum, kuruluş ve STK’ların el ele vererek bu hedeflere ulaşması gerektiğini dile getirerek, “Enez ve genel anlamda Saros Körfezi için turizm master planı hazırlaması gerekiyor, örnek turizm bölgeleri incelenmeli. Hedef ve hedefler koymak çok önemli. Merkezden başlayıp çevresine ve özellikle yurt dışına taşan bir tanıtım planlaması yapmak ilk hedeflerimiz arasında. Komisyonumuz da bu hedefler doğrultusunda koordinasyonu sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.” şeklinde konuştu.

ENEZ’İ ENEZ’DE KONUŞMAK İSTİYORUZ

Toplantıda konuşan Mustafa Helvacıoğlu ise toplantının ön planlama amaçlı olduğunu belirterek yapılması gerekenler ve atılması gereken adımları masaya yatırdıklarını ve değerlendirdiklerini dile getirdi ve şunları kaydetti: “Keşan TSO’nun hizmet bölgesi olan Keşan, İpsala, Enez ve Saros Körfezi’ni gerek turizm gerek ticaret gerekse tarım anlamında hep bir bütün olarak düşünüyoruz. Öncelikle bu yılın nasıl değerlendireceği öncelikli konularımız arasında olacak. Nisan ayı Olağan Meclis Toplantımızı Enez’de yapmayı planlıyoruz. Orada bu toplantıların planlama kararları ile ilgili bir sonuç bildirgesi yayınlayacağız. Tüm kurum, kuruluş ve STK’larımızın öneri ve katkılarını almak istiyoruz. Enez’i Enez’de konuşmak istiyoruz. Saros Körfezi’nin turizm gelişimine alt yapı olarak en hazır bölgesi Enez’dir.Bu yılın merkezden dışarıya doğru genişleyen bir anlayışla enez tanıtım yılı olarak değerlendirilmesi bizleri memnun etmiştir. Buna her ne kadar “Enez Yılı” desek te bu aslında bir Saros Körfezi yılıdır. Saros Körfezi’nin turizme, istihdama, ekonomiye ve üretime daha da fazla katkı vermesi ortak amacımızdır.”

Toplantı; Enez ve sahil bölgeleri için “ne nerede” katalog çalışması yapılması, Enez’in tarih, kültür ve turizm potansiyelini anlatan bir tanıtım filmi çalışmasının hayata geçirilmesi, bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler için hediyelik eşya konusunda araştırma çalışması başlatılması, Trakya Üniversitesi işbirliğiyle turizm gelişim temalı bir master planı oluşturulması gibi konuların görüşülmesi ile devam etti.