Sonay CAN

 

Dün saat 17.00 sıralarında Keşan - Gelibolu Karayolu’nun Enez Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazasında, hasta sevki yapan Çanakkale 112 Acil’e ait ambulans ile köy minibüsünün çarpışması sonucunda 9 kişi yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Gelibolu Devlet Hastanesi’nden aldığı hastayı İstanbul’daki bir hastaneye sevk etmekte olan Mehmet Öncü (56) yönetimindeki 17 FE 751 plakalı 112 Acil Ambulansı, iddiaya göre Enez Kavşağı’na geldiğinde kırmızı ışıkta geçerken, bu sırada Enez istikametinden Keşan’a gelmekte olan Necati Topaloğlu (57) yönetimindeki 22 RF 854 plakalı köy minibüsüne çarptı.  Çarpmanın etkisiyle minibüs yoldan çıkarak takla atarken, kaza sonrasında ise kavşakta tam bir can pazarı yaşandı.  Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi. Kazada; Çanakkale 112 Acil Ambulansı’nın sürücüsü Mehmet Öncü, 112 personeli Erhan Gügercinoğlu (22) ve Yasin Can (25), ambulansın ön kısmında seyahat etmekte olan hasta yakını Hafize Ayfer Dişçi (53), hasta Süleyman Metin Dişçi (55),minibüs sürücüsü Necati Topaloğlu ile minibüste yolcu olarak bulunan Celal Yılmaz (14), Halil İsmail Yılmaz (47) ve Sevdiye Topaloğlu (51) yaralandı.

Yaralılardan Hafize Ayfer Dişçi, çarpmanın etkisiyle ambulansın ön tarafında sıkıştı. Olay yerine gelen Keşan Belediye İtfaiyesi kaza kırım ekibi tarafından sıkıştığı yerde çıkarılan Hafize Ayfer Dişçi ile kazada yaralanan diğer yaralılar, olay yerine gelen ambulanslar ile Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.