HABER MERKEZİ

Ziraat Odası faaliyetleri hakkında bilgi veren Elmas, “2015 yılında ilk göreve geldiğimizde odanın 423 bin TL firma ve sigortalara borcu vardı. 5 firma tarafından odamız icraya verilmişti. Seçilen arkadaşlarla yaptığımız toplantıda bazı kararlar almak zorunda kaldık. Bizden önce görevde olan arkadaşlar gereksiz bir şekilde personel alımı gerçekleştirerek kurumu daha fazla sıkıntıya sokmuşlardır. Bizler aldığımız karar doğrultusunda odanın ekonomik sıkıntısından ve SSK’ya olan borçlarından dolayı personele asgari ücretle çalışmayı ve kadrodan düşürme yapmayı teklif ettik.” dedi.

İKİ YIL İÇERİSİNDE 123 BİN TL BORÇ OLMUŞTUR

SSK borçları hakkında da konuşan Recep Elmas, “İleride odanın maddi durumu iyileşme gösterdiğinde tekrar kadroya alınacaklarını açıklamamıza rağmen 3 personelimiz bu kararı kabul etmedi. Bu kararı almamızın nedenlerinden biri personel alımından sonra odanın giderleri çoğalmış ve SSK’ya olan prim borçları ödenmemiş iki yıl içerisinde 123 Bin TL borç olmuştur.

Yargı kararıyla işten çıkan personeller göreve gelmişlerdir. Yönetim olarak dönen arkadaşların geriye dönük SSK borçlarını ve bugün mevcut olanları ödemekteyiz. Bugünkü maaşlarını da ödemekteyiz.

Buna rağmen bu kişileri zamanında işe alan mecliste görevli arkadaşlar toplum içerisinde çocuklarımızı göreve geldiğimiz gibi işten çıkardığımızı söylemektedirler.” şeklinde konuştu.

ÜYELERİN VERMİŞ OLDUĞU AİDATLARLA AYAKTA KALAN BİR KURUMUZ

Elmas son olarak şunları söyledi: “Bizim kurumumuz gibi 10.000 üyesi olan emsal kurumlar 3 adet kadrolu elemanla işleri yürütürken, bizim o günkü görevde olan arkadaşlarımız 3000 üyesi olan kuruma çalışan 2 adet kadrolu alarak bu sayıyı 5’e çıkarmışlardır. Bizler devletten maaş alan kurum değil, üyelerin vermiş olduğu aidatlarla ayakta kalan bir kurumuz.

Buradan üyelerimize sesleniyorum;
Bu sayıyı 5’e çıkaran ve odayı bu denli ekonomik sıkıntıya sokan zamanında mecliste bulunan ve hala bizi eleştiren kişiler mi yoksa odamızı ayakta tutmaya çalışan bizler mi suçluyuz?

Bizleri eleştirip delege seçimlerine müdahale edeceklerine gelip zamanında yaptıkları yanlışları düzeltsinler.”