HABER MERKEZİ

3 Mart Pazar günü yapılan toplantıya aktif görev yapan eğitimcilerin dışında, okul aile birliği yöneticileri ve yerel seçimde aday olan siyaset camiasından da ilgi yoktu. Buna rağmen yaklaşık 40 duyarlı insanın katılıp ilgi ile izlediği toplantıda Enez’in yetiştirdiği eğitimcilerden Yunus Cingöz, Enez eski lise Müdürü Mahmut Özgen ile öğrenci velisi Hatice Burhan, Enez Lisesi’nden mezun olup ODTÜ’den mezun olan Ayfer Meriç anılarını ve o zamanki koşullarda yaşanan başarıları anlattılar.

Daha sonra söz alan konuşmacıların da eklediği görüş ve öneriler sonucunda Enez’de “Yer bulunamadığı” gerekçesi ile yapımına başlanamayan Atatürk Okulu nedeniyle uygulanan ikili öğrenim sonucunda bir neslin feda edilmiş olduğu, rehber öğretmeni ve rehberlik hizmeti olmadan eğitim ve öğretimin kesinlikle başarı şansının olmadığı, okul öncesi eğitimin önemi konularında görüş birliğine varıldı. Öte yandan turizm açısından sıçrama yapması için gereken usta eleman yetiştirmeye yönelik yaygın eğitim ve Halk Eğitim hedeflerinin çok yetersiz ve göstermelik düzeyde olduğu, kursların üretime dönük sonuçlarının görülmediği, Çok Amaçlı Lise’de 4-5 yıl geçmesine rağmen yakın zamana kadar yeterli donanımın sağlanamadığı, örneğin bir mutfak oluşturulamadığı dile getirildi.

Toplantının sonuna Dernek başkanı İsmet Esengin, bu toplantıdan çıkan sonuçların detaylı bir rapor halinde ilgililere ve kamuoyuna duyurulacağını vurgulayarak “Burada belirlediğimiz eğitim sorunları aşılamaz noktada değildir. Bugünkü toplantıda da görüldü ki eğitim camiasının ilgisizliği asıl sorundur. Geçmiş yılları dikkate alırsak Enez Eğitimde çok gerilere gitmiştir. Buna hiçbir makam, hiçbir yönetici, hiçbir öğretmen ve öğrenci velileri kayıtsız kalmamalı, mazeret aramamalı, okul, öğretmen, öğrenci ve veli dayanışması ile hep birlikte gayret sarf edilmelidir.” dedi. Esengin, katılımcıların önerilerinin de dikkate alınarak Enez Eğitim Derneği ya da Vakfının kurulması konusunun araştırılacağını da sözlerine ekledi.