Dün, sabah saatlerinde, Enez’de Yunanistan'a yasa dışı yollarla gitmek isteyen Afgan kaçakların içinde bulunduğu tekne, Sultaniçe Sahili’nden 3 mil açıkta su alması sonucu battı. İlk belirlemelere göre 8 yaşında erkek çocuk boğularak öldü. Sahil Güvenlik ekiplerince aralarında bebek, kadın ve çocukların da bulunduğu 58 kaçak kurtarılarak ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Yunanistan'a yasa dışı yollardan gitmek isteyen 59 kaçak Ege Denizi'ne kıyısı olan Enez’e bağlı Sultaniçe Balıkçı Barınağı'ndan tekneyle açıldı. Yaklaşık 3 mil açıkta tekne içinde çok fazla kişi olmasının da etkisiyle su alarak battı.Su alan teknedeki kaçaklardan ilk belirlemelere göre 8 yaşındaki İsrar Ulah boğularak öldü. Sahil Güvenlik ekiplerince bölgede yapılan kurtarma çalışmalarında aralarında bebek, kadın ve çocuklarında bulunduğu 58 Afganistanlı kaçak kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. Enez Devlet Hastanesi’ne götürülen kaçaklar, sağlık kontrolünden geçirildi. 4 kişinin tedavisinin ise sürdüğü bildirildi. Kaçaklara daha sonra battaniye ve yemek dağıtıldı. Suda boğulan İsrar Ulah’ın cenazesi ise Enez Devlet Hastanesi Morgu’nda savcı ve polisin incelemesinin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, yaptığı açıklamada, Enez’e bağlı Sultaniçe Sahili’nden 3 mil açıklarında Afganistan uyruklu kaçakları taşıyan botun battığını söyledi. Sahil güvenlik ekiplerinin botta bulunan 58 Afgan kaçağı kurtardığını, 1 çocuğun ise denizden cesedinin çıkarıldığını ifade eden Tanç, "Ekipler hemen müdahale ederek, Afgan vatandaşları kurtarıyor. Maalesef küçük yaştaki bir çocuk ölüyor, 4 kişi de şu anda tedavi altında. Hepsinin şu anda sağlık merkezinde kontrolleri yapılıyor, ihtiyaçları karşılanıyor." dedi. Tanç, ekiplerin denizdeki arama kurtarma çalışmalarının sürdürdüğünü kaydetti.