Enez sahilde geçtiğimiz Cumartesi günü şüpheli köpek ölümlerine rastlandı. Olay, sosyal medyada geniş yankı buldu. Konu ile ilgili olarak Enez Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Selma Yılmaz, poşetler içinde parçalanmış tavuk etlerinin sahilde belli noktalara bırakılarak birçok hayvanın zehirlendiğini söyledi.

Yılmaz, konuyu şikâyet edecek makam bulamadıklarını ve Enez müftüsünün kendilerine “Zararlı hayvanları din emrediyor vurun diye” dediğini iddia etti.
BOSTANCI: “ARAŞTIRMALARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR”

Şüpheli köpek ölümlerinin ardından sosyal medyada bir açıklama yapan Enez Belediye Başkanı Eczacı Abdullah Bostancı, ölümlerin Enez Belediyesi ile ilgili olmadığını kaydettikten sonra şunları söyledi: “Bütün Canlıların yaşam Hakkı vardır. Hiç kimsenin herhangi bir canlının yaşamını sonlandırmaya Hakkı yoktur. Yaşam Hakkı kutsal bir haktır. Allahın verdiği canın süresini ancak Allah takdir eder. Kim ki herhangi bir canlının yaşam Hakkı'na tecavüz eder sonlandırır ise büyük bir suç işler, günah işler, ve ahlaksızlık yapmış olur. Bu suçu işleyenlerin Allah cezasını versin ve verir de. Yorumları üzülerek okuyorum. 11.06.2016 cumartesi saat 11.00’de köpek ölümlerini duydum, dün Edirne'deki şehit cenazesindeydim Bir haftadır da Ankara İstanbul toplantılarında ve yeni kurmaya başladığımız tesisin çalışmalarını takip ediyorum. Başta da söylediğim gibi bugün saat 11.00’de öğrendiğim bu çirkin olayı zabıtaları görevlendirip konu ile araştırma yapmalarını istedim. Araştırmalarımız devam etmektedir. Şu ana kadar bana gelen 3 veya 4 Köpeğin telef olduğu bilgisidir. Yorum yapanlara baktığımda duygularını ve üzüntülerini dile getirirken Kurumları ve kişileri suçlayıcı yargısız infaz yapmaktadırlar. Konu ile ilgili bu yorum yapanların hiç birisi şu ana kadar Enez Belediye Başkanlığını aramamıştır konu ile bilgi almamıştır sadece duyuma dayalı ön yargılı ve yargısız infaz yaparak duygularını dile getirmektedirler. İçlerinde bazıları da her yaz olduğu gibi köpek arkasına sığınıp olay yaratıp siyaset yapmak istemektedirler. Başta söylediğim gibi Herhangi bir canlının yaşam hakkı 'na tecavüz edenler ahlaksızdır namussuzdur insan duygusundan yoksun insanlardır. Fakat hiç bir araştırma sorgulama ve kurumdan bilgi almadan siyaset yapmak isteyen egosunu tatmin etmek isteyen duygu yükünün arkasına saklanarak kurum ve kuruluşları kişileri karalamaya çalışmak da ahlaksızlıktır. Yerel yönetimler halkın kendisidir demokrasinin de beşiğidir duyum ile egomuzun esiri olarak bu kurumları ve bu kurumda çalışanları bilgisizce ve yargısızca lekelemeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Yaşamının kutsallığına ve olaylara sebep olanları kınıyorum çalışmalar sonucunda konu ile ilgili tekrar açıklama yapılacaktır. Şunun kesin olarak bilinmesini isterim ki Enez belediyesinin ve çalışanlarının konu ile yakından veya uzaktan hiç bir alakası yoktur doğru olanda budur.”