8 Aralık 2012 Cumartesi günü Enez İlçesi’nden Yunanistan’a deniz yoluyla midye götürmek amacıyla açıldığı iddia edilen ve teknelerinin batması sonucu kaybolan 2 kişiden birinin, Yunanistan’da ölü olarak bulunduğu ortaya çıktı.

1800 kg canlı midyeyi deniz yoluyla Yunanistan’a götürmek üzere yola çıktıkları bildirilen Cumhur Akkuş ve Enver Aydoğdu’nun kaybolması üzerine yapılan arama çalışmalarından sonuç alınamamıştı. Enver Aydoğdu’nun cesedine Yunanistan kıyılarında ulaşıldığı öğrenildi.

Yunanistan’ın Tasos adası kıyısında Kavala Sahil Güvenlik ekipleri tarafından su üzerinde bulunan ceset, Kavala Devlet Hastanesi’ne götürüldü ve Türkiye’ye bilgi verilerek kimlik tespiti istendi.

ENEZ BELEDİYE BAŞKANI ÇAYIR,

TEŞHİS İÇİN YUNANİSTAN’A GİTTİ

Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, haber alınmasının ardından, dün Yunanistan’a gitti. Kavala Devlet Hastanesi Morgu’nda cesedi inceleyen Çayır, “10 gündür kayıp olan Enezli hemşehrilerimizden Enver Aydoğdu’ya çok benziyor. Muhtemelen de o. Yarın ailesini de buraya davet edeceğiz. Elbiselerinin rengi ve üzerinde çıkan araç anahtarı da onun olduğunu ortaya koyuyor. Durum yarın kesinlik kazanacak” dedi.

AĞABEY BEKİR AYDOĞDU: “BULGULAR KARDEŞİMİN OLDUĞUNU DOĞRULUYOR”

Enez’in Hisarlı Köyü’nde ikamet eden Enver Aydoğdu’nun ağabeyi Bekir Aydoğdu da, “Aldığımız bilgilere göre, üzerindeki elbiselerin rengi ve cebinden çıkan araç anahtarı cesedin kardeşime ait olduğunu doğruluyor. Yapılan resmi işlemlerin ardından, kardeşimi Yunanistan’dan alarak, Türkiye’ye getireceğiz. Çok üzüntülüyüz.” dedi.

ÖMER ÇAKICI