Edirne İl Genel Meclisi’nin Enezli üyeleri Şenol Kılıç ve Erol Açık, İl özel idare tarafından yol şube ekiplerinin, Enez’de yol yapım ve bakım kapsamında çalışmalarına devam ettiğini bildirdi.

BÜYÜKEVREN KÖYÜ MUHTARIMIZ SEDAT UZUN’U KUTLUYORUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Kılıç ve Açık, “Şu an ekipler Büyükevren ve Hasköy bölgesinde çalışıyor. Büyükevren-Sahil yolu 5 km  stabilize  yol bakım çalışması devam ediyor. Bu yolumuz çok kötü, deniz nedeniyle yaz döneminde yoğun trafik akışı sağlanmaktadır. Halkımız büyük mağduriyet yaşıyordu. İl genel meclisimizde bu yolun bakım çalışmasını 2016 yatırım programına aldık ve bakım çalışmaları devam ediyor. Ayrıca bu yol vatandaş-il özel idare-muhtarlık işbirliğiyle mıcır kaplaması da yapılacaktır. Bu konuda büyük emek harcayan Büyükevren köyü muhtarımız Sedat Uzun’u kutluyoruz.” şeklinde konuştular.
HALKIMIZ ADINA TEŞEKKÜR EDERİZ
Trakya Birlik depolama alanının Hasköy mevkiinde Enez-Keşan Karayolu üzerinde olduğunu hatırlatan Kılıç ve Açık, “Sütçüler, Işıklı, Çandır, Şehitler, Hasköy ayçiçeği üreticilerimiz bu depolama alanına mallarını getirirken trafik kazalarına neden olmamak için Hasköy içinden geçen ve uzunluğu yaklaşık 800 metre olan ara yolu kullanmaktadırlar. Bu yol kullanılamayacak kadar kötü durumdaydı ve ayçiçeği biçim zamanı geldiği için acil müdahale edilmesi gerekliydi. Gerekli girişimlerde bulunduk ve bu yolun yapımına başlandı. Yol şube müdürümüze ve il özel idare çalışanlarına halkımız adına teşekkür ederiz.” dedi.
12 KM FAZLA YOL GİTMEKTEN KURTULMUŞ OLACAKLAR

Edirne İl Genel Meclisi’nin Enezli üyeleri Şenol Kılıç ve Erol Açık, Sütçüler-Anayol alternatif bağlantı yolunun il özel idaresi yol ağı kapsamına alınması için imar komisyonunun çalışmalarına devam ettiğini, Eylül ayı il genel meclis toplantılarında bu sorunu da çözmüş olacaklarını, bölge halkının Sütçüler ve Işıklı köyüne gitmek için 12 km fazla yol gitmekten kurtulmuş olacağını söylediler.