HABER MERKEZİ

Toplantıda Dernek Başkanı İsmet Esengin’in açış konuşmasının ardından Enez kaymakamı Elif Canan da konuklara “Hoş geldiniz” dedi. “KTSO ile bir arada olmanın önemli olduğunu düşündüğünü” vurgulayan Kaymakam Canan:“Ayrıca Enez’den her kesimden insanın sabahın bu vaktinde bir araya gelerek burada Enez’in sorunlarını tartışıyor olmasından da çok mutluyum” dedi. Kaymakam Elif Canan ayrıca “Sezonun 3 ayla kısıtlı olmasının aşılabilmesi ve turizmin 12 aya yayılabilmesi için alternatifler tartışılmalı” dedi ve bazı örnekler verdi.

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Abdullah Bostancı da “Enez’in gidilecek son nokta olması dolayısıyla buraya ancak merak edenlerin ya da tesadüfen duyanların geldiğini o nedenle tanıtıma çok önem vermek gerektiğini” belirterek “Enez’de tarım ve hayvancılığın da çok önemli olduğunu, bu konuda da çeşitli alternatiflerin düşünülmesi gerektiğini” vurguladı.

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı yaptığı sunumla bölgenin genel ekonomik yapısını rakamsal tablolarla ortaya koydu. Enez’in bölge için önemini çeşitli örneklerle vurguladı. Enez’in ekonomik yapısında tarımın %70 payı olduğunu belirten Şapçı hizmet sektörünün, özellikle turizmin payının arzulanan seviyenin çok uzağında olduğunu belirtti. Gerek Keşan’da kurulacak Gıda OSB’lerinin, gerek 1/25000 master planının, gerekse tarım ve turizm sektöründe yapılacak nitelikli yatırım ve uygulamaların katkısı ile bölgenin yetişmiş işgücünün de katılımı ile sağlıklı bir kalkınma modeli uygulanabileceğini tablolar ve grafiklerle ifade etti. Şapçı ayrıca “ KTSO olarak Enez’in her sorununa destek olamadığımızı biliyoruz. Ancak sabahın bu saatinde burada toplanan insanları görünce önümüzdeki günler için çok umutlandım. Enezlilerle birlikte pek çok şeyi başarabileceğimize inanıyorum” dedi. Şapçı daha sonra soruları yanıtladı ve önerileri dinledi.

Toplantının sonunda kaymakam Elif Canan, KTSO Başkanı İsmail Şapçı’ya Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği’nin plaketini vererek teşekkür etti.

Dernek başkanı İsmet Esengin de toplantıya tüm siyasi parti temsilcilerinin yanında çok sayıda Enez sevdalısının katıldığını, tüm konuşmaların çok yararlı ve ufuk açıcı olduğunu belirterek “Konuşulanları uygulamak ve yaşama geçirmek için kitle örgütleri olarak bir çalışma grubu oluşturulmasının gerektiğine inanıyoruz. KTSO hem yöremiz hem de Enez için çok önemli ve deneyimli bir kurum. Enez’e yapacağı katkı ve önderlikle sürdürülebilir pek çok ekonomik modeli uygulamamız mümkün olacaktır. Toplantı ile ilgili bir Sonuç Bildirisi’ni yakında kamuoyu ile paylaşacağız” dedi. Esengin ayrıca Kartopu Enez Gönüllüleri Derneğinin 2019 yılında da Enez’e Değer Katacak Etkinliklere devam edeceğini ve Ocak 2019 yılında ‘Enez’de Eğitim Sorunlarını’ işleyeceklerini belirtti.