Kartopu Enez Gönüllüleri Derneği’nin olağan danışma kurulu toplantısı bu yıl 27 kasım Pazar günü yapılacak. Derneğin amacına uygun konularda, kısa, orta ve uzun vadede Derneğin hedefleri ile ilgili olarak çeşitli kişi ve kurumların görüşlerinin tartışılacağı toplantıda bu yılın en önemli konularından biri “Enez’in kırmızı çizgileri”. Bu bölümde, Turizmi hedefleyen Enez’de süreç içinde nelerin olması ya da olmaması konusunda katılımcıların görüş ve önerileri belirlenecek.

Enez AQUA BEACH otelinde saat 09.00’da kahvaltı ile başlayacak olan toplantıda ayrıca 2017 yılının “Enez Yılı” ilan edilmesi dolayısıyla Dernek olarak yapılabilecek çalışmalar ve etkinlikler için de görüş alış-verişinde bulunulacak.

60’a yakın konuğun davet edildiği toplantıda  “Enez'de kadın ve çocukların sorunları, kadınların üretimdeki yeri ve uygulanabilir projeler”“Enez’de Sözlü tarih çalışması ve uygulanablirliği”, “Keşan için Enez’in, Enez için Keşan’ın önemi, birlikte uygulanabilecek projeler”, “Enez kazılarında son durum ve sorunlar”, “Cittaslow kriterleri ve Enez’de uygulanabilirliği” gibi konular da tartışılacak. Toplantıda ayrıca Enez Belediyesi tarafından yapılacağı açıklanan festival ile ilgili görüşler de belirlenecek.

Toplantıda ortaya çıkan ve kabul gören görüş, eleştiri ve öneriler, Derneğin yetkili Kurullarında görüşüldükten sonra bir sonuç bildirisi hazırlanarak Edirne Valiliği, Enez Kaymakamlığı,  Belediye Başkanlığı ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlara ve basına iletilecek.

Hava koşulları elverdiği ölçüde Toplantı Gala Gölü veya Kazı Evi’ni kapsayan bir gezi ve sucuk -  ekmek partisi ile sona erecek.