HABER MERKEZİ
Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlamalar, öncelikle Atatürk büstünün önüne çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. İstiklal Marşının okunmasının ardından Çanakkale Savaşı, Kurtuluş Savaşı, 15 Temmuz Destanı ve Enez Belediyesinin son dört yıldır Enez’de gerçekleştirdiği icraatlarını içeren sinevizyon gösterisi düzenlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Enez Belediye Başkanı Ecz. Abdullah Bostancı yaptı. Başkan Bostancı, konuşmasında Türk milletinin var olduğu günden bugüne kadar birçok düşmanla savaşmak zorunda kaldığını, yakın zamanda da Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında ve 15 Temmuz’da olduğu gibi dış unsurların tehdidine maruz kaldığına dikkat çekti. Türk milletinin, özellikle de gençlerin dış tehditler karşısında her zaman uyanık olması gerektiğini dile getirdi. Bostancı, konuşmasında Enez’in son dört yılda kaydettiği ilerleme hakkında detaylı bilgiler verdi. Çalışmalarına hız kesmeksizin devam ettiğini belirten Bostancı; gerçek anlamda Atatürkçü olmanın sözle değil çalışmakla başarılabileceğine vurgu yaptı. Son dört yılda Enez’e 100 milyon(trilyon) Liralık yatırım yapıldığını, Enez halkının refah düzeyinin arttığını ve artmaya da devam edeceğini belirtti.

Kutlamalarda, Enez Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği folklor gösterileri ilgi ile izlendi. Enez Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri günün anlam ve önemini belirten şiirlerini okudular.

Kutlamaların sonunda Enez Belediyesi, kurumlar ve esnafların araçları ile Enez Avcılar Kulübü’nün geçit töreni ilgi ile izlendi.