Enezliler Turizm Geliştirme, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği dayanışma kahvaltısı düzenlendi. 13 Kasım Pazar günü Kasap Et Mangal’da düzenlenen kahvaltıya Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Dernek Başkanı Muharrem Çirozlar, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu, İl Genel Meclis CHP’li Üyesi Şenol Kılıç ve Keşan’daki Enezliler katıldı.

Kahvaltıda ilk olarak konuşan Enezliler Turizm Geliştirme, Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Çirozlar, “Hiçbir şekilde bizden siyasi bir söylem duymayacaksınız. Bizi ilgilendirmiyor. Şu an doyduğumuz yer olan Keşan’da ve doğduğumuz yer olan Enez’deki yönetimler farklı olsa da biz her iki yönetimin de bizden beklentileri varsa daima arkalarındayız. Biz Enez’de doğduk. Enez’de büyüdük. Şu an farklı yerdeyiz Keşan’dayız. Keşan’ın ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Ama bizim doğduğumuz yere vefa borcumuz var. Hiçbir şekilde siyasi görüşümüz yok.”  dedi.

HEDEFİMİZ DAHA BÜYÜK OLACAK

Çirozlar, çok yeni bir dernek olduklarını ve gün geçtikçe hedeflerini daha da büyüteceklerini aktardı ve şunları ekledi: “Kuruluş amacımız sosyal dayanışma ve birliktelik ve üyelerimize gerekli desteği sağlamak. Bu hangi anlamda? Birincisi gençlerimiz olarak bölgemizde kötü alışkanlıklar oldukça çok görülmeye başlandı. Gençlerimizi sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirmeliyiz. 16 Aylık bir derneğiz. Daha büyük bir faaliyetimiz yok. İlk faaliyetimiz bugün gerçekleştirdiğimiz kahvaltımız. Sanıyorum ki başardık. Hedefimiz 100 kişi idi şu an 120 kişi civarındayız. Bundan sonraki hedefimiz daha büyük olacak.”

SİYASİ GÖRÜŞ YOK

Derneğin kurulumunda destek olanları sıralayan Muharrem Çirozlar, “Kurulurken desteklerini esirgemeyen kişiler var. Ticaret Borsası Başkanı Sayın Yusuf Yörük, Sanayici İş Adamlarımızdan Ahmet Yörük, iş adamlarımızdan Kadir Süzgün, Muhasebeci Kubilay Alkan, Gazeteci Ömer Çakıcı. Belli bir aşamayı geçtik. Bundan sonraki çalışmalarımız sizlere bir şeyler sunabilmemiz açısından çok farklı olacak. İçimizde öğretmen arkadaşlarımız da var. Onlar daha iyi bilirler. İmkânsızlıklardan dolayı okuyamayan gençlerimiz var. Belli bir süre sonra kendi bünyemizde bir komite oluşturup bu gençlerimizin okuması adına burslar vererek yardımlar gerçekleştirebileceğiz. İçimizde hiçbir siyasi görüş yok, ama siyasi görüşü olan bütün arkadaşlarımız içimizde.” şeklinde konuştu.

BİZ BACASIZ FABRİKA TARAFTARIYIZ

Kahvaltıda konuşan Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı , “Enez doğasıyla, bitki örtüsüyle diğer popülasyonları ile çok ünlü bir yer. Enez güzel insanlara bezenmiş, güzel insanlar yetiştirmiş ama yetişen insanların birçoğu göç etmiş. Birbirimizi tanıyacağız. Gelecekte Enez ile ilgili projelerimizi açıklamak ve dayanışma özüne bağlı kalmak üzere devam edeceğiz. Enez 28 km sahili olan bir ilçe ve keşfedilmemiş bir yer. Enez, kazmayı neresine vurursan vur tarih fışkıran bir yer. Bu ilçenin böyle güzel insanlarının Keşan gibi yerlerde buluşup kültürlerini o yerlere götürüyor olması gerçekten çok güzel. Enez Edirne’den sonra tarihi en fazla olan bir yer. Hedefi de turizm. Turizm hedefleri konusunda fabrika istemiyoruz. Fabrika elbette istihdam sağlar. Ama biz bacasız fabrika taraftarıyız. Bununla birlikte Enez turizm amaçları doğrultusunda gelişir.” dedi.

Toplantı, sohbet şeklinde devam etti.