Enezliler Turizm Geliştirme Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği’nin kuruluşunun tamamlanarak faaliyete geçtiği belirtildi.

Bu konuda dün Önder Caddesi üzerinde bulunan Kubilay Özkaya’ya ait muhasebe bürosunda derneğin kurucular kurulu asil üyelerinin ve CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın katılımı ile bir toplantı düzenledi.

ÇİROZLAR: ENEZİMİZİ BİR YERLERE TAŞIMAK, ÖN PLANA ÇIKARMAK AMACINDAYIZ

Saat 11.00 sıralarında başlayan toplantıda derneğin kuruluşuna ilişkin açıklamayı Muharrem Çirozlar yaptı. Yıllardan beri dillerde dolaşan ve herkesin arzusu olan derneğin kuruluşunu geçen Temmuz ayı itibarıyla tamamladıklarını belirten Çirozlar,  Enezliler olarak Cumhuriyet tarihinde ilk defa Enezli bir milletvekili çıkardıklarını ve bunun gururunu yaşadıklarını da ifade ederek “Yıllardan beri Edirne’nin büyük ağabeyi konumunda olan Keşan’a veya diğer ilçe ve illerle göç veren Enez ekonomik anlamda çok güçlü bir durumda değil. Onun için doğduğumuz topraklar olan Enez’e bu sosyal birlikteliği üstlenerek ne yapabiliriz? Nasıl yapabiliriz? Nasıl faydamız olur? düşünceleri ile bu derneği kurduk.  Daha önceki yıllarda Enez’e kurulan ekonomik tesislerin büyük bir kısmı çeşitli nedenlerden dolayı kaldırıldı ve Keşan’a alındı. Enez, çiftçilik, hayvancılık, balıkçılık ve turizm ile geçinen bir şehrimiz.  Bu anlamda biz de yerel iktidarlara, yönetimlere nasıl yardımcı oluruz bunun arayışı içersinde olacağız.  Enez’imizi bir yerlere taşıma, ön plana çıkarmamak için bu derneği amaçladık” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZİ GENÇLERİMİZİ İYİ YERLERE KANALİZE ETME MÜCADELESİ VERİYORUZ

Derneğin üyeleri arasında 40’a yakın burs veren üye olduğuna da değinen Çirozlar, sözlerine şöyle devam etti: “Sosyal anlamda da bütün gençlerimizi, öğrencilerimizi iyi yerlere kanalize etmek, onların önünü açmak, iyi bir gelecek kurmaları açısından bir şeyler sağlayabilmek uğruna bu mücadeleyi veriyoruz. Yönetim kurulumuzda birbirinden değerli ağabeylerimiz, arkadaşlarımız var. Derneğimizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum”

Çirozlar’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Enez’in öncelikli sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Doğduğu, büyüdüğü topraklara en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağını söyleyen Erdin Bircan, Enez’in, Keşan’ın, İpsala’nın Enez merkez ve diğer tüm ilçelerinin sorunlarının giderilmesinde elinden gelen tüm çabayı sarf edeceğini ifade etti.

BİRCAN: ENEZ YOLUNUN TAKİPÇİSİYİM

Konuşmasında Enez yoluna değinen Bircan, “Enez Yolu’nda Kılıçköy yakınlarına kadar yapılmış bir çalışma var. Bununla ilgili görüşmelerde bulundum. Yolun 5 km halinde ihale edildiği söylendi. Kamulaştırma yapılması söz konusu. Konunun takipçiyim. Buranın gelişmesi için atılan eli sanki birileri geri çekiyor. Böyle bir durum söz konusu” dedi.

Enezliler Turizm Geliştirme Yardımlaşma ve Sosyal Dayanışma Derneği Kurucular Geçici Yönetim Kurulu ve üyeleri şu şekilde açıklandı.

Geçici Yönetim Kurulu: Muharrem Çirozlar, Ömer Çakıcı, Kubilay Alkan, Yusuf Yörük, Kadir Süzgün, Ahmet Yörük, Erdem Bircan

Üyeler: Samet Akpınar, Yusuf Kılıç, Taner Karatepe, Zeki Sunar, Naim Yavaş, Ömer Parlak, Tezcan Meriç, Umut Özdemir, Yalçın Çomak, Caner Karatepe, Fatih Çapak