Keşan’da yaşayan ve araç sahibi olan engelli vatandaşlar için ayrılan park yerlerinin çoğu zaman sorumsuz ve dikkatsiz sürücüler tarafından adeta işgal edildiği gözleniyor.

Keşan İlçe Trafik ekiplerinin yanı sıra Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü personelinin bu soruna özel bir hassasiyet göstermesini istediklerini ve beklediklerini söyleyen engelli sürücüler, “Zaten koca şehir merkezinde ayrılan 5 ayrı engelli araç parkı yerinde olsa olsa 8-10 araçlık yer var. Bunlar da ne zaman ihtiyaç duysak adeta işgal altında oluyor, büyük hayal kırıklıkları yaşıyoruz ve çok uzak yerlere park etmek zorunda kalıp adeta eziyet çekiyoruz” diye konuştu.

AKAN: SÜRÜCÜLERDEN ANLAYIŞ, YETKİLİLERDEN DUYARLILIK BEKLİYORUZ

BU konudan şikayetçi olanların en başında kendisinin de olduğunu söyleyen Keşan Ortopedik Engellileri Koruma Derneği eski başkanlarından Fikret Akan, “Biz sağlıklı şoför arkadaşlarımızdan bu konuda çok duyarlı olmalarını, yetkililerden de yasağa uyulmasını sağlamalarını bekliyoruz. Şu günlerdeki hava şartları da çok ağır, sıcaklar biz engellileri herkesten daha çok rahatsız ediyor. Sürücülerden daha anlayışlı, yetkililerden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.” diye konuştu.