Keşan Ortopedik Engellileri Koruma ve Keşan Engellileri Koruma derneklerinin eski başkanı Fikret Akan, Keşan’da iki yerde bulunan engelli aracı park yerlerinin ihtiyacı karşılamaktan çok uzak olduğunu belirterek, “Yetkililerden özellikle yaz mevsiminde engelliler için çok büyük bir sorun olan bu duruma bir an önce el koyarak bir çözüm bulmalarını bekliyoruz” dedi.

BİZLER İÇİN YENİ OTOPARK YERLERİ BELİRLENSİN

Keşan’da özel araç sahibi çok sayıda engelli bulunduğuna, bunun yanısıra yaz mevsimi nedeniyle şehir dışından birçok engellinin değişik nedenlerle ilçe merkezine geldiğine de dikkat çeken Akan, “Şu an için Keşan’da sadece iki yerde engellilere ait otopark var. Bunlarda da park edebilecek araç sayısı çok sınırlı. Yetkililerden özellikle yaz ayları için bu konuda gerekirse geçici önlem almalarını ve ilçemizin işlek caddelerine yakın yerlerde yeni engelli park yeri düzenlemeleri yapmalarını istiyoruz” dedi.

KEŞKE EVDEN ARACIMLA DEĞİL YÜRÜYEREK ÇIKSAYDIM

Birçok araç sahibi engelli gibi kendisinin de bu konuda çok mağdur olduğunu ve zor durumlarda kaldığını ifade eden Akan,Bu sabah bir işim nedeniyle aracımla çarşıya çıkmak zorunda kaldım. Ancak bizler için ayrılmış her iki özel oto parka da aracımı çekemedim. Aracımı çarşı merkezine çok uzak bir yere park edip çarşıya yürümek zorunda kaldım. Keşke evden aracımla değil de bu halimle yürüyerek çıksaydım. Bu sorunu yaşayan birçok engelli arkadaşımız olduğunu biliyorum ve bu nedenle yetkililerden bu konuda en kısa zamanda geçici de olsa çözüm bulmalarını bekliyoruz. Ayrıca bazı esnaflarımız dükkanlarının önüne dubalar koyarak, araçların park etmesine engel oluyorlar. Bu konuda konulmuş bir yasak da var. Bu konuda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.