TİBDER (Trakya İzciler Birliği Derneği) tarafından düzenlenen “Engelli İzciler Yemin Töreni” önceki gün gerçekleştirildi.

Saat 11.20 sıralarında, Yerlisu Köyü’ndeki İzci Evi’nin bahçesinde başlayan törene, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyeleri Hüseyin Boyalık ve Adnan Vural, “Koşan Adam” olarak bilinen atlet Kemal Özdemir, Tekirdağ İzcilik İhtisas Kulübü Derneği Başkanı Serdar Çapkın, KORUDER (Korudağ Doğal Yaşam ve Çevre Derneği) ile Çamlıca Kültür ve Turizm Derneği yönetimleri, izciler ve engelliler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, engelli çocuklar izci yemini ederek izci oldu. Daha sonra Mehmet Özcan tarafından, izcilere fularları ve hediyeleri dağıtıldı. Törende ilk olarak konuşan Özcan, etkinliği düzenlemede emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin sürmesi temennisinde bulundu. Daha sonra söz alan Özdemir ise “Daha mutlu ve başarılı olmak için buradayız. Sevgili anne ve babalar, çocuklarınızı sadece sandalyede oturtmak, giydirmek veya okula göndermek yetmez. Çocuklarımızı toplumun içerisine sokmalıyız.” dedi. Çapkın’ın yaptığı konuşma ile devam eden törende, TİBDER Başkanı Ali Milli söz aldı. İzciliğin tarihçesinden bahseden Milli, Yerlisu İzci Evi’nin, Edirne Valiliği tarafından derneğe tahsis edildiği müjdesini aldıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından ise kamp ateşi yakıldı.