İnönü Caddesi, İş Bankası karışında kaldırıma koyduğu otomatik terazi ile geçimini sağlayıp ailesine yardımcı olmaya çalışan engelli Savaş Siner, uzun yıllardır kullandığı tekerlekli sandalyesinin artık kullanılmaz hale geldiğini belirterek, “Bu  derdimi başta üyesi olduğum Keşan Engellileri Koruma Derneği yetkilileri olmak üzere ulaşabildiğim tüm yetkililere bildirdim ama beni oyalamaktan başka bir şey yapmıyorlar” dedi.

4-5 YILLIK TEKERLEKLİ SANDALYEYİ KULLANIYORUM

Son zamanlarda yerel basında bir çok tekerlekli sandalye bağışı yapıldığı haberleri duyduğunu ve her seferinde çok üzüldüğünü söyleyen Siner, “Ben bu insanlara, bu derneğe ne yaptım da beni hep görmezden geliyorlar diye düşünüyorum. Şu an kullandığım tekerlekli sandalyemi bana bundan 4-5 yıl kadar önce Erkan Durmaz vermişti. Sandalyem eskidi, frenleri tutmuyor, tekerlekleri çok eskidi” diye konuştu.

GÜNDE 5 LİRA

Her gün at arabası kiralayarak çalıştığı yere geldiğini ve akşamları da yine at arabası ile evine döndüğünü de ifade eden Siner, şöyle konuştu: “Belki insanlar ya da dernek yöneticileri ben burada tartı yapıp çok para kazandığımı sanabilir. Burada günde çok zaman 5 lira para ile eve gidiyorum. Birazını beni getirip götüren at arabacısına veriyorum, geri kalan ile de evimin geçimine yardımcı oluyorum. Dernek yetkililerinden ve hayırseverlerden bana tekerlekli sandalye konusunda yardımcı olmalarını bekliyorum”