HABER MERKEZİ

Saat 13.30 sıralarında başlayan ziyarette; Keşan Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan ve Dernek Sekreteri Yusuf Erdem Nalbantoğlu'nu, Keşan Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Onur ve muhtarlar karşıladı. 

Ziyarette konuşan Büyükkayhan, “Keşan Engelliler Derneği 2018 yılı programımıza önce köylerden başlamak istedik. Muhtarlarımızla görüşüp engellilerle ilgili çalışmalar yapmaya karar verdik. Muhtarlar köylerdeki en yakın dostlarımız, sıkıntılarımızı onlara anlatıyoruz. Biz, köyde otururken kaymakamı bilemeyiz, valiyi hiç tanımayız. Milletvekilini bazen görürüz, bazen görmeyiz. Asıl dert ortağımız muhtarlarımızdır. Bunun için de çalışmalarımızda öncelikle muhtarlarla iletişime geçmeyi düşündük. Bu yüzden ziyaret edip, fikir alışverişinde bulunmak istedik. Bizim bir de KİSEV diye bir vakıf çalışmamız var. KİSEV’in açılımı şu; Keşan İyilik Sağlık Engelliler ve Yaşlılar Vakfı. Bu vakıfta Keşan, İpsala ve Enez’e hizmet vermeyi düşünüyoruz. Şimdiden köylerimizdeki yardıma muhtaç engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı tespit etmek istiyoruz. Bütün muhtarlarla bir araya gelerek bu programımızı konferans şeklinde anlatmak istiyoruz.” dedi.

YETER Kİ BÖYLE GÜZEL PROJELER OLSUN

Daha sonra söz alan Onur ise, şunları kaydetti: “Ziyaretiniz için teşekkür ederiz. Engelli ve sağlam diye bir ayrım hiç yapmadım. Sağlam olan kişinin sağlam kalacağı garantisi yok. Onun için muhtarlar olarak her zaman engelli vatandaşlarımıza her zaman yardım ettik, edeceğiz de. Taşın altına elimizi sokacağız. Yeter ki böyle güzel projeler olsun”