SONGÜL KONAR

Saat 11.00 sıralarında, Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan törene; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nergis Mustafapaşa, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan Engelliler Derneği Başkanı İsmail Büyükkayhan, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez, Keşan Engellileri Koruma Derneği Başkanı Fatma Öz, Keşan Ortopedik Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Akan ile bazı dernek üyeleri katıldı. 

Sönmez: "Coronavirüs salgını varken kapı kapı geziyorlar"

Engelli dernek başkanlarının, Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinin eşlik ederek Atatürk Anıtı önüne çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. 

Törenin sona ermesinin ardından, Keşan Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Emine Sönmez, Kaymakam Özder, Başkan Helvacıoğlu ve Emniyet Müdürü Tekin'e, Edirne Valiliği'nden alınan izin ile Keşan'da "Engelliler yararına" söylemleri ile dergi satışı yapıldığını söyleyerek, "Görme engellilere yönelik dergi hazırladıklarını ve Keşan'da şubeleri olduğunu öğrendik. Bu amaçlı bir dernek olması mümkün değil. Böyle dernek çalışması olmaz, bizim çalışmamıza ters geliyor. Kendilerine, ihtiyaç sahibi engellilerin bildirilmesi durumunda tekerlekli sandalye alabileceğimizi söyledik. Coronavirüs salgını varken kapı kapı geziyorlar. İnsanlarımız durumu bilmiyorlar. Bir de Ramazan Ayı olduğu için yardım olsun diyorlar" dedi. 

İsmail Büyükkayhan da, geçtiğimiz yıl Keşan'ın bir köyünde, bir çiftçinin böyle bir olayda 500 kg buğdayını verdiğini söyledi.

İZİN TARİHLERİ KONTROL EDİLECEK

Sönmez'in bu sözlerinin üzerine, Keşan kaymakamı Nuri Özder, konuyla ilgilenmesi için Mehmet Tekin'e talimat vererek, "İzin, coronavirüs tedbirlerinden önce alınmış olabilir. Aldıkları iznin tarihini kontrol ettirelim ve coronavirüs tedbirleri kapsamında ev ev gezemeyeceklerini söyleyelim" ifadelerine yer verdi.