SONGÜL KONAR

Saat 10.30’da Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde düzenlenen törene, Kaymakam Nuri Özder’in eşi Burcu Özder, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve eşi Ayşe Saz, Sosyal Hizmet Merkez İlçe Müdürü Nergiz Mustafapaşa, Gazi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Süleyman Ayyıldız, veliler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde düzenlenen tören yağmur dolayısıyla Sevim Yenice Konferans Salonunda devam etti.

Sevim Yenice Konferans Salonuna gitmeden önce öğrencilerin hazırladığı sergi açılışı gerçekleşti.

SEVİM YENİCE KONFERANS SALONUNDA DEVAM EDEN PROGRAM

Saat 11.30’da Sevim Yenice Konferans Salonunda devam eden programda saygı duruşunda durup, İstiklal Marşı okunduktan sonra günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını Gazi Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Süleyman Ayyıldız yaptı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak sadece ülkemizde değil Birleşmiş Milletlere üye olan 156 ülkede Engelliler Haftası kutlamaları yapıldığını hatırlatan Ayyıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Hafta boyunca engellilerin sorunları tartışılır, topluma kazandırılmaları konularında çalışmalar yapılır. Toplumda farkındalık oluşturmak onlara gerekli desteği vermek onlarında haklı olduğunu bilerek yaşamak hepimizin sorumlulukları arasındadır. İnsanlar birbirlerinden farklı olabilir fakat eşit haklara sahiptirler. Engelli bireyleri yapamadıkları değil, yapabildikleri ile bizlere benzeye yanları ile gözlemlemek gerekir. Acıma duygusuna değil, sevgiye ihtiyaçları vardır. Umutlarına bir ışıkta biz yakalım. Bizleri yalnız bakmayan her zaman yanımızda olan Kaymakamımız Nuri Özder, Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ve her anımızı bizlerle paylaşan Foto Caner’e, Keşan Zihinsel Engelliler Derneğine, rehber personeline teşekkür ediyorum.”

Ayyıldız’ın konuşmasının ardından 6-B, 7-B, 8-B, 9-B, 10-B ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri “Bilmece” adlı düzenledikleri müzikli dans gösterini sundular.

Ardından 10-A sınıfı öğrencilerinin hazırladığı “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı gösteri düzenlendi.

Gösterinin ardından Bayrak devir teslim töreni gerçekleşti.

Bayrak devir teslim törenin ardından mezun olan öğrencilerden Cemal Can Vuran, mezuniyet konuşması yaptı.

“BU SON GELECEĞİMİZE YENİ BİR BAŞLANGIÇ SAĞLAYACAK”

Cemal Can Vuran’ın konuşması şöyle: “Hem mutlu hem hüzünlü olduğum gün, okul hayatı boyunca süren bu birliktelik bitiyor. Bu son geleceğimize yeni bir başlangıç sağlayacak. Daha yolun başındayız, önümüzde aşmamız gereken yollar ve engeller var. Ben ve arkadaşlarım öğretmenlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, sonsuza kadar kalplerimizde taşıyacağız. Biliyoruz ki velilerimiz her zaman yanımızda olacaklar.”

Cemal Can Vuran’ın konuşmasının ardından mezun olan öğrenciler keplerini attılar. Kep atma töreninden sonra toplu fotoğraf çekimiyle Sevim Yenice Konferans Salonunda düzenlenen tören son buldu.

Tören saat 13.00’te Bendis AVM Cine Bendis’te, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Balcı’nın da katılımıyla, Gazi Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ve öğretmenleri, veliler ile film izlenerek son buldu.