Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Başkan Taner Aykut, dün yaptığı açıklamada, Keşan'daki engelli vatandaşların da ATM'leri kullanabilmesi için bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Tekerlekli sandalye ile hayatını idame ettiren engellilerin bankaların ATM’lerinde işlemlerini yapabilmek için çok zorlandığını belirten Aykut, bu konuda düzenleme yapılması için Keşan’daki 12 banka ve Keşan PTT yetkililerine bir dilekçe ile talepte bulunduklarını bildirdi.

İSTANBUL’DA VAR

Taner Aykut, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Tekerlekli sandalye ile hayatını idame ettirmeye çalışan engelli vatandaşlarımızın ATM’lerde işlem yaparken zorlandıklarını görüyoruz. Bu nedenle İstanbul’da, tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlar için uyarlanan ATM’lerin Keşan’da da faaliyete geçebileceği düşüncesiyle Keşan’daki 12 banka yetkilisi ve PTT yetkilisine yazılı bir dilekçe ile başvuruda bulunduk. ATM noktalarında klavye kısmı biraz daha aşağıya çekilip, ekranın alt kısmı da tekerlekli sandalyenin ön kısmı girecek şekilde boşaltılırsa, tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımız, işlemlerini daha sağlıklı bir şekilde yapacaklardır. Ayrıca, ATM’de yardım isteyen engelli vatandaşlarımız, kötü niyetli kişiler tarafından da mağdur edilmemesi de sağlanabilir.”

YENİ OTOPARK YERİ İÇİN BELEDİYEYE YER ÖNERDİK

Açıklamasında, şehir merkezinde yeni engelli araç park yerine değinen Aykut, engelli vatandaşların araçlarını park etmeleri için yeni park yeri talebini Keşan Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğü’ne ilettiklerini kaydederek Talebimizi, yazılı bir dilekçe ile Ulaştırma Hizmetleri Müdürlüğümüze ilettik. Yapı Kredi Bankası ile Keşan Belediye binası arasında, 4 araçlık bir park yeri talep ettik. Burayı seçmemizdeki neden, kamu kurum ve kuruluşları ile bankalara en yakın yer olmasıdır. Engellilerimiz böylece işlerini daha rahat halledebilecekdedi.