Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aykut’un, gazetemizin 1 Temmuz 2013 tarihli sayısında, “Taner Aykut, Cuma namazı çıkışında engelliler için yardım toplanmasına tepki gösterdi: Engellilerin onurunu ve şerefini cami yardımına düşürdüler” başlıklı haberine, Keşan Müftülüğü’nden sonra Keşan Engellileri Koruma Derneği de tepki gösterdi.

Gazetemizle birlikte diğer yerel gazetelerde de yer alan iddiaları şaşkınlık ve ibret duygularıyla

okuduklarını belirten Keşan Engellileri Koruma Derneği Yönetim Kurulu, “Şaşkınlığımız bir kenara, ibretlik bir açıklamaydı. Hani bir psikolog değerlendirse apar topar topluma zarar gelmesin diye bu zatı muhteremi müşahede altına alır.” dedi.

Gazetelerde değişik başlıklarla yer alan açıklamanın, içerik olarak kompleks ve aşağılık duyguları ile yapılmış talihsiz açıklamalar ile medyatik bir statü kazanma yoluna gidildiğini kaydeden dernek yetkilileri, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Aykut’un açıklamasında, derneklerinin adını vererek, Keşan Engellileri Koruma Derneği tarafından geçen Cuma günü İki Minareli Merkez Camii’nde engelliler için cemaatten yardım toplandığını söylediğini hatırlatarak, şunları söylediler: “Çamur at duvarda izi kalsın felsefesiyle derneğimizi içinde bulunduğu kötü psikoloji ile toplum nazarında kötü duruma düşürmeye çalışmıştır. Bulanık suda balık avlamaya çalışan bu zatı muhterem, güneşi balçıkla sıvamaya kalkmış ancak eline yüzüne bulaştırmıştır. Kamuoyu bilmelidir ki; yardım toplayan kuruluş Anadolu Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği’dir. Ulus Ankara adresinde genel faaliyetlerini sürdürmektedir. Kaldı ki dernek ve dernekçilik faaliyetlerini bilmeyen Taner Aykut bir derneğin izin almadan, yetkisi olmadan, mülki amir kaymakamdan izin almadan tüm bunları yapamayacağını öğrenememiş ne yapsın.  Sayın kaymakamımız izin vermiş, sana ne düşer? Aykut Bey söylemeye dilimiz varmıyor. Biraz devlet prosedürünü öğren sonra müdahil ol. Yasaların üzerinde değilsin. Gelen, yabancı dernek olsa bile Kaymakam Bey doğrusunu yapmış, çünkü yasalar böyle. Yardım istersen dernekçiliği sana öğretiriz, yasaları da öğrenirsin. Buradan sesleniyoruz. Bir daha Keşan Engellileri Koruma Derneği hakkında yalan ifadeler kullanmamanı tavsiye ederiz. Biz dernek olarak hiçbir şekilde derneğimizin kötü duruma düşürülmesine izin vermeyiz. Bu anlamda aynı tutum ve davranışlarınızın devamı halinde Keşan Cumhuriyet mahkemelerinde şahsınız ve yönetim kurulunuz fertleri ile hukuksal olarak görüşürüz. Son olarak şunları da söylemeden geçemeyeceğiz. Bizler Engellileri Koruma Derneği ve üyeleri olarak, yardım almaktan da üyelerimizin ve diğer üye olmayan engellilerimizin işleri için her yerin kapısını çalmaktan da utanmıyoruz. Utanmayacağız da.”