HABER MERKEZİ

Saat 11.00 sıralarında başlayan ziyarete; Dernek Başkanı Fatma Öz, Genel Sekreter Sedat Aydemir ve dernek yöneticileri katıldı.

Ziyarette ilk olarak, Aydemir söz aldı.

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yöneticilerin, engelliler gününde derneği ziyaret ettiğini ifade eden Sedat Aydemir, şunları söyledi: “Engelliler gününde, AK Partili yöneticiler haricinde, hiçbir siyasi parti ile kamu kurum ve kuruluşları ziyarette bulunmadı. AK Partili yöneticileri bu tavırlarından ötürü teşekkür etmek amacıyla iade-i ziyarette bulunduk.”

TALEP ETTİĞİMİZ HİÇBİR ŞEY HAYATA GEÇMEDİ

Engellilerin sorunları hakkında da konuşan Aydemir, sözlerine şöyle devam etti: “Engelliler olarak düzgün bir yerimiz bulunmuyor. Evlerinden çıkmakta zorlanıyorlar ve ulaşım anlamında da eksiklikler söz konusu. Engellilerin 3 kuruşluk maaşları buna yetmiyor ve bu yönde iktidar parti temsilcilerinden taleplerimiz oldu. Yerel anlamda belediyenin kaynaklarının çarçur edildiği kanısındayız. Çünkü bugüne kadar talep ettiğimiz hiçbir şey hayata geçmedi. Ulaşım ve Alo Engelli Hattı halen bekliyor. Rahatça gezip dolaşabileceğimiz yerler yok. Bundan ötürü de, engelliler olarak sıkıntı yaşıyoruz. Ziyaretimizin bir parçası olarak, taleplerimizi ilettik.”

ENGELLİLERE TAHSİS EDİLMESİ SON DERECE İYİ OLUR

Dernek olarak eski hastane binası konusunda öneride bulunduklarını ifade eden Sedat Aydemir, “Devlet Hastanesi’nin yen binasına taşınacak. Eski hastane binasının engelli rehabilitasyon merkezi ve huzurevi şeklinde kullanılması yönünde öneride bulunduk. Eski hastane binasının konumu ve şartları son derece uygundur. Engellilere tahsis edilmesi son derece iyi olur.” dedi.

Aydemir’in ardından Boyalık söz aldı.

İNSANLARIMIZIN İYİ ŞARTLARDA YAŞATILMASI BİZİM ÖNCELİKLERİMİZ ARASINDADIR

AK Parti olarak, her zaman engellilerin yanında olduklarının altını çizen Hüseyin Boyalık, şunları söyledi: “Engelli vatandaşlarımızın rahat yaşaması için çalışıyoruz. Pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Bu insanlarımızın iyi şartlarda yaşatılması bizim önceliklerimiz arasındadır. İnsanlarımızın engelli yürüyüş yollarında rahatça gezmeli, tüm kurumlarda engelli asansörlerinin olması gerekiyor. Engelli rehabilitasyon merkezi ve huzurevine ihtiyaç vardır. Dernek yöneticilerimiz bu konuda bize öneride bulundular. Bizde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Güzel olan her işin yanındayız. Bu konuda kendilerine gerekli yardımı yapacağız.”