Edinilen bilgiye göre olay, saat 13.30 sularında Gaziantep’te bir mobilya mağazasında meydana geldi. M  Ankara da  yaşayan 27  yaşındaki K.H., içinde tabanca bulunan çantayla mobilyacılık yapan eniştesi B.S.’nin (38) yanına geldi. İddiaya göre tabancayı çantasından çıkaran K.H., kasa başındaki da hiçbir şey söylemeden  eniştesi B.S.’ye ateş etti. Hızını alamayan  K.H., yere yığılan H.eniştesinin yanına giderek 1 kez daha tetiğe bastı. Kendisine engel olmaya çalışan ablası M.S.’ye, “Yeter artık yaptıkları bana kocanı koruma artıdiyen K.H., elindeki tabancayla olay yerinden kaçtı. Daha sonra taksiye binen K.H., bir kaç saat sonra Gaziantep Polis Merkezi’ne giderek teslim oldu.

Çevredeki esnaf ve vatandaşların haber vermesiyle olay yerine giden 112 sağlık ekipleri, B.S.’nin yaşamını yitirdiğini belirledi. Baygınlık geçiren, kocasının kardeşi tarafından öldürülmesini izleyip engel olamayan M.S. ise ambulansla Ankara  Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. B.S.’nin cesedi, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Zanlının tabancayı bir hafta önce  arkadaşından satın aldığı belirlendi.

B.S.’nin esnaf olan komşusu K.T. ise “Aralarında tartışma falan olmadı. Hatta hiç konuşmadı. Geldi, 2 el silah sesi duyduk. Bende şok oldum. Bizde korktuk. Silahlı kişinin yanına gidemedik, bir şey yapamadık. 10 yıldır işyeri komşum arkadaşımdı. İyi biriydi. Ne tür bir sorun vardı bilmiyorum aralarında.” dedi.

Cinayet anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde zanlının elinde tabancayla gelip eniştesine ateş ettiği, bu sırada mağaza etrafında ve sokakta bulunan vatandaşların panik halinde kaçtığı görüldü. Ayrıca K.H.’nin yerde kanlar içinde yatan B.S.’ye bir el daha ateş ettiği, bu sırada ablasının zanlıya engel olmaya çalıştığı görüldü. Zanlının daha sonra soğukkanlı bir şekilde olay yerinden kaçtığı görüldü.