Neredeyse her yıl taşkına maruz kalan Sarayiçi’nde zamanla zarar gören çimlerin yerini daha rahat bir güreşe imkan verecek çimler aldı. 

Yağlı Güreşlerin nirvanası olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin daha konforlu ve sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için çalışmalarına devam eden Edirne Belediyesi, güreşlerin yapıldığı Er Meydanı Çayırı’nda köklü bir değişikliğe gitti. Tavus Otu, Yonca ve Tirfil tohumlarından oluşan karışım ile Er Meydanı’nın orta alanında mera çimi yaratıldı. Belediyenin kendi imkanlarıyla oluşturduğu bu çim pehlivanların daha iyi şartlarda güreşebileceği 30 cm yüksekliğine ulaştı. Sarayiçi’nin kenar bölümlerine ise yine farklı karışımlardan oluşan normal çim ekildi. 
ESKİ ÇİM TAŞKINLARDAN ZARAR GÖRMÜŞTÜ
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Er Meydanı’ndaki eski çim alanı özelliğinin yitirdiğini tespit ettiklerini, uzmanların da görüşü doğrultusunda risk alarak güreşlerin yapıldığı alanın çimini kökten değiştirme kararı aldıklarını söyledi. Eski çimin sel sularıyla gelen yabancı tohumlarla karışarak bozulduğunu kaydeden Gürkan, “Yaşanan taşkınlarla birlikte Sarayiçi’ne gelen ‘Kanyaşı’ isimli bitki Kırkpınar çayırının sertleşmesine neden oldu. Sertleşen ve oldukça uzun olan bu çimde pehlivanlarımızın vücutlarında kesikler oluşuyor, güreşmekte zorlanıyor, nefesiz kalıyorlardı. Ormanlık yapıya sahip olan Sarayiçi’nde zamanla çıkan ağaç kökleri de Kırkpınar’da güreşen pehlivanların yaralanmalarına neden oluyordu. Yaşanan bu olumsuzlukları önlemek adına radikal bir karar aldık. Güreşlerin yapıldığı Er Meydanı çayırını kazdık, alanın kotunu düşürdük, ağaç köklerini bu alandan temizledik. Pehlivanlarımız güreşirken onlara bir minder görevi yapacak, sakatlanmalarını, yaralanmalarını önleyecek ithal tohumlar temin ettik. Getirdiğimiz özel gübrelerle bu alanı yiğitlerin harmanlanacağı 655’nci Kırkpınar’a hazırladık. Çimlerimiz şu anda istediğimiz boyuta geldi.” dedi.