Kula, “Göreve geldiğiniz 2013 yılı Mayıs ayından itibaren, yaptığınız ve yapamadığınız işleri Borsamızın faal bir üyesi, dokuz yıl meclis üyesi olarak çalıştığım, aynı zamanda Türkiye’de 365 oda ve borsa arasında bütçe olarak belki de ilk ona girmesini sağlayan, Keşan tarihinin en yüksek meblağ ile ihaleye çıkarılmış arsanın alımında ve ihale esnasında birinci derecede olaya vakıf olmuş biri olarak üyelerimize ve kamuoyuna doğru bilgi vermek adına bu açıklamayı yapmaya kendimi zorunlu hissettim.” ifadeleriyle söze başlayarak, borsa yönetiminin seçildiği gün verdiği beyanattaki şeffaf yönetimin geçen bu üç buçuk yıl içinde gerçekleştirilmediğini belirtti.

ARSA İHALESİNİ NEDEN İPTAL ETTİNİZ? KİME NASIL SATTINIZ?

Borsa’nın içerisinde dağıldığını, üç istifa olduğu halde kimsenin ses çıkarmadığını söyleyen Kula, “2010 yılında şahsım dahil olmak üzere 14 kişinin oy birliği ile tamamen bölgenin hizmeti ve refahı için TOKİ’den aldığınız istasyon mahallesindeki 100 dönüm arsayı gelinen süreç içinde içten ve dıştan gelen nifaklar yüzünden 27 Ekim 2011 tarihinde ihalede tatmin edici bir fiyat bulamadığımız için aynı ortamda kamuoyu önünde 72 dönümünü pazarlık usulü ile 8 milyon 500 bin TL bedel ile Türkmal isimli şirkete sattık. Sizin seçildiğiniz güne kadar gelinen süre içinde 5 milyon 250 bin TL’yi tahsil ettik. Ödemelerde gecikmeler olmasına rağmen şirketten bütün yasal faizlerini tahsil ettik. Bir kuruş dahi borç olmadan 3 milyon 250 bin TL alacak ile seçimden sonra size teslim ettik. Hayat felsefemden dolayı seçilmişlere ve aldıkları kararlara doğru yaptıklarına inandığım sürece hep saygı duydum.  Sizler seçildikten sonra daha iyi değerlendiririz diyerek satışı, aldığınız meclis kararı ile iptal ettiniz. ‘Doğaldır’ Fakat gelinen süreç içinde ilk olarak yaptığınız ve her toplantıda katılım sayısının düştüğü pay ortaklığını gerçekleştiremediniz. İkinci olarak bizim yaptığımız ihale şartnamesinin aynısı gibi bir şartname ile ihaleye çıkarttınız. Fakat ciddiye dahi alınmadınız. Hiçbir kişi ve kurum ihaleye katılmadı. Bu arada arsaya değer tespit yaptırıp değerini 14 milyon TL olarak belirttiniz. Tabii ki bu arada geçen süre içinde tekrar borçlanıp her ay 52 bin TL faiz ödediniz. Ve bir gün içinizdeki organların, üyelerin kamuoyunun haberi olmadan meclis başkanınız Sn. Necmi Kaymaz’ın ailece görüştüğü yakın dostu İstanbullu eski etçi Sn. Erdoğan Gümrükçü’ye yerin tamamını 12 milyon 900 bin TL’ye sattınız.” şeklinde konuştu.

ŞEFFAFLIĞINIZ BUYSA KARANLIĞINIZI DÜŞÜNMEK DAHİ İSTEMİYORUM

Borsa yönetimine bir takım sorular yönelten Kula, son olarak şunları söyledi: “Şimdi ben soruyorum. İhaleyi neden iptal ettiniz? Gerekçeniz neydi? Niye tespit ettiğiniz değerin altında sattınız? Biz, yüz dönüm arazimizin yetmiş dönümünü satarak borcu kapatırken siz niye tamamını sattınız? Pazarlığı nerde ne şartlarda kimin önünde yaptınız? Niye hiçbir kurum, kuruluşa ve üyenize haber vermediniz? Unutmayın ki borsalar tamamına yakın gelirini ve gücünü ürününü alın teri ile yetiştiren çiftçisinden o ürününü aklıyla, cesareti ve sermayesi ile değerlendiren üyelerimiz tüccarlardan almaktadır. Bu yüzden çiftçimize, tüccarımıza ve kamuoyuna hesap vermek zorundasınız. Sizin şeffaflığınız buysa karanlığınızı düşünmek dahi istemiyorum.”