HABER MERKEZİ

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, Silivri Cezaevi’nde Gökmen Ulu’yu CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman ile birlikte ziyaret etti. Gökmen Ulu’nun moralinin yerinde olduğunu belirten Bircan, “Gökmen, yaşadıklarını söyle anlatmamı istedi 'Bu iftira 10 ay önce ortaya atıldı. Soruşturma da 9 ay önce başlatıldı. 10 aydır hiçbir yere gitmedim. Gözaltı kararının çıktığı gün polisi bekledim akşama kadar. Hiçbir yere kaçmadım adalete hesap vermekten çekinmiyorum' diyor. Gökmen kaçmadı ama kaçma şüphesiyle tutuklandı. Böyle adalet olmaz. Gökmen gazetecilik yaptığı için saçma sapan bir suçlamayla karşı karşıya. Doğruları yazan bir Sözcü ve Cumhuriyet kaldı. Gerçek anlamda gazetecilik yapanları susturmak için gazetecileri hapse atanları ve Burak Akbay'a yapılan çirkin iftirayı kınıyorum. 12 Eylül savcılarına ve hakimlerine bile güveniyorduk ama şu anki hakim ve savcıya genel olarak yargıya, hukuka güvenemiyoruz. Talimatlı adalete güven olmaz çünkü. Son zamanlarda damatlar tahliye ediliyor ama suçsuz insanlar içeride. Onların suçu damat olmamak herhalde” dedi.  

Mediha Olgun’u da Bakırköy Kadın Cezaevi’nde ziyaret eden Bircan, “Mediha da çok moralli ve umutlu, 'Damatların serbest bırakıldığı yerde biz hala niye tutukluyuz anlayamıyorum’ diyor. Haklı. Mediha diyor ki ‘Bülent Arınç'ın damadının serbest kaldığı yerde bizim tutuklu kalmamızı anlayamıyorum. Aynı şey Kadir Topbaş'ın damadı için de geçerli. Bizimle dalga geçiliyor. Bir gün uyanınca kamera şakası olduğunu söyleyecekler diye bekliyorum. O gün bir an önce gelsin. Esas olan tutuksuz yargılanma olmalıydı. Biz buradayız diye herkesi alsınlar demiyorum. Onlar bırakacaklarsa bizim de bırakılmamız gerekiyor.’ Yaşanan hukuk garabetini daha çarpıcı olarak görmemizi sağlıyor Mediha’nın sözleri” diye konuştu.

Erdin Bircan, tutuklu gazetecileri ziyareti sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de bir araya gelerek, durumları hakkında bilgi aktardı.