GİZEM GÖRÜR

Erdemir, “4. Dönem Toplu Sözleşmenin süreci, sonucu, hükümleri ve kazanımlarıyla kamu görevlilerine, milletimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Memur Sen olarak toplu sözleşme masasına gelmeden önce alanda yürütülen çalışmalar ile gerek ekonomik gerek sosyal anlamda çalışanların sorunlarını ve taleplerini yerinde dinleyerek talepler toplandı. Taleplere son şeklini vermek üzere Ankara’da çalıştay yapıldı. Tüm bu çalışmalar memurların ekonomik ve sosyal anlamda kalkınmasına ve refahına katkı sunmak, çalışma ortamlarını iyileştirmek ve üyemizin de çözümün bir paydaşı olduğunu göstermek için yapılmıştır.”

HÜKÜMETİN ATTIĞI ADIMLARIN BÜYÜKLÜĞÜ DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR

Erdinç Erdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şunu ifade etmek isterim ki Memur Sen, Yeni ve Güçlü Türkiye noktasında umut kırılmasına neden olacak uzlaşmazlık halinin oluşmaması için masada azami gayret ve çaba sarf etmiştir. Bilindiği gibi 14 Ağustos’ta Kamu İşveren Heyeti, 2018 için 3+3, 2019 yılı için 3+3 ve iki yıllık kümülatif %12,5 olacak bir teklifle masaya geldi. Sendikamız, bu teklifi müzakere edilemez bulduğunu ve Hükümetin Kamu İşveren Heyeti eliyle masaya yeni bir teklif sunması gerektiğini bildirdi. Sendikamızın bu kararında ısrarı ve Hükümetin uzlaşmaya dönük adımlar atma iradesinin ortaketkisiyle, ilk teklifteki zam oranları ile imza altına alınacak zam oranları arasındaki fark incelendiğinde; emek tarafı olarak ortaya koyduğumuz kararlılığın değeri ve önemi, Hükümetin süreçte attığı adımların da büyüklüğü çok daha iyi anlaşılacaktır. Siyasi iradenin ilk teklifi ile nihai zam oranı arasında mukayese yaparak teklif noktasında sağlanan ve yapılan artışları şu şekilde ifade edebiliriz. 2018 yılının ilk altı ayı için yapılan ilk teklif %33, ikinci altı ayı için yapılan teklif ise %16 artırılmış böylece 2018 yılına ait kümülatif zam oranında, ilk teklife göre %25 oranında artış gerçekleşmiştir. 2019 yılının ilk altı ayı için yapılan ilk teklif %33, ikinci altı ay için yapılan ilk teklif %66 artırılmış böylece 2019 yılına ait kümülatif zam oranında, ilk teklife göre %50 oranında artış gerçekleşmiştir. İki yıllık kümülatif zam oranında ilk teklifte oran %12,5 iken imza altına alacağımız iki yıllık kümülatif artış oranı %17,54 olmuştur. Bu şekilde kümülatif artış oranında %40 artış sağlanmıştır. Bir başka ifadeyle siyasi irade, kamu görevlilerine iki yıl için yapılacak zam oranına ilişkin teklifini %40 artırmıştır” diyebiliriz.”

MEMUR SEN YETKİLİ OLDUĞU GÜNDEN BERİ ÜYELERİNİN HUZURU İÇİN ÇALIŞMIŞTIR

Erdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Masaya sunulan ilk teklif, (mevcut katsayılar üzerinden) kamu görevlilerine iki yıllık toplamda 27 Milyar daha pay aktarılması anlamına geliyordu. Nihai zam oranları yönüyle bakıldığında ise (mevcut katsayılar itibariyle) kamu görevlilerine iki yıllık toplamda 36 Milyar daha pay aktarılmış oldu. Bütün bunların özeti şudur, toplu sözleşme masası marifetiyle ve o masada emek tarafının yetkili öznesi olan Memur-Sen ile İşveren Heyeti tarafından temsil edilen siyasi iktidarın uzlaşmasıyla kamu görevlilerine bütçeden aktarılacak paya; 36 milyar daha ilave edilmiştir. Kamu görevlilerinin maaşlarına yapılacak zam; 2018 yılı için %4+%3,5’tir. 2019 için ise %4+%5’tir. Bu oranlar çerçevesinde, (13.derecenin 1.kademesindeki bekar hizmetli arkadaşımızın), halen 2 bin 405 TL olan en düşük devlet memuru aylığı 2019 yılı temmuz ayında maaşı 2 bin 827 TL olacaktır. Böylece toplamda maaşında 422 TL artış sağlanacaktır. Gerek genel toplu sözleşmede gerekse hizmet kolu toplu sözleşmelerinde yer alan mali ve sosyal haklara, demokratik haklara ilişkin kazanımlar da var. Toplu sözleşme masasında memurlar adına 258 kazanıma imza atılmıştır. Memur Sen yetkili olduğu günden beri üyelerinin ve temsil ettiği kamu çalışanlarının refahı huzuru için çaba harcamış, özlük ve özgürlük anlamında öncü bir sendika olmuştur.4.Toplu sözleşmenin tüm çalışanlar ve emekçiler adına tekrar hayırlı olmasını diliyor, emeğimizin değerini artırma, ekmeği hakça paylaşma noktasında akıtacağımız terin ve yapacağımız mücadelenin karşılık bulması temennisiyle Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ