Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı olarak atanan Erdoğan Demir, derneğin vizyon ve misyonu anlattı.

Demir, bölgede bulunan bütün gazetecileri Türkiye Yerel Basın Birliği ailesine katılmayı teklif ettiğini bu konuda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve yönetim kurulu üyelerinin 2 Mart 2016 Çarşamba günü bölgeye yapacağı ziyaretten söz eden Demir, Edirne, Uzunköprü, İpsala ve Keşan’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirileceğini, belediye başkanlarının ve basını ziyaret ederek derneği anlatacaklarını ifade etti.

Aynı zamanda gazetecilerin sorunlarını dinleyeceklerini belirten Demir, Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesinin kurulmasında evrakları tamamlama aşamasında olduklarını Mart ayında Edirne şubesini açacaklarını da belirtti.

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şubesinin üye ve dernek yapısından bahseden Demir, sözlerine şunları kaydetti: “Edirne Ajans Gazetesi ve Radyo Su sahibi Necmi Engin,  aynı zamanda derneğimizin üyesi olan arkadaşımız bize kendi iş yerinde şube için yer tahsisinde bulunmuştur. Buradan kendisine teşekkür ederiz. Şu anda Edirne, Uzunköprü, İpsala ve Keşan’da üyelerimiz bulunmakta. Üye sayımız her geçen gün daha da arttırmayı birçok arkadaşımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Buradan bütün Trakya’daki Edirne’deki basın mensubu arkadaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bunu sakın kimse yanlış algılamasın. Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne’de bulunan hiçbir derneğe rakip olarak değil,  bütün hepsini bir arada toplayıcı ve onlarla beraber hareket etmeyi hedefleyen bir dernektir. Sakın ola bu da neden çıktı gibi bir algı yaratılmasın. Ben de Edirne Gazeteciler Derneği yönetim kurulu üyesiyim. Ama bu işimde Şube başkanı olarak atandım.  O derneklerde bizim derneklerimiz. Ama yerel basın birliği derneği Türkiye çapında bütün yerel basını kapsayan bir dernek. Bu konuda basın arkadaşlarımızın ilgisinden memnunuz. Derneğimizi anlattıktan sonra üyemiz olmayı kabul ediyorlar.” dedi.

Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, Edirne ve çevresinde bulunan bütün yerel gazetecilere şu çağrıda bulundu:

“Türkiye Yerel Basın Birliğine lütfen üye olalım. Çünkü bu dernek Türkiye’de bulunan bütün yerel basının gelişmesi anlamında güzel işlere imza atacak. Bugüne kadar bir çok organizasyon da gerçekleştirdi. Bundan sonra ki sayın genel başkanımızın söylediği en büyük projelerden bir tanesi de İstanbul’da yerel basının yaşadığı sıkıntılarla ilgili bir sempozyum planlanıyor. Türkiye’de bütün yerel basın çalışanlarını İstanbul’da ağırlayarak onların sorunlarını bir rapor haline getirerek gerekli yerlere sunma hedefindeyiz. Basın ile ilgili bakanlıklara bu raporları sunmayı çözüm önerileri bulmayı hedefliyoruz. İlerleyen dönemlerde bu hedeflerimiz bulunmakta. Bunun içinde güçlü olmalıyız. Hep birlikte beraber olmamız lazım. Çünkü Türkiye’de artık yerel basını seyrediyoruz. Yerel basın şu anda gerçek ve şeffaf bir anlamda görevini yapan tek basın. Ben buradan bunu böyle gözlemliyorum. Yerel basının tek çatı altında toplanmış olması çok önemli. Ve buradan öncelikle Edirne’de ve bütün Türkiye’deki yerel basının bu derneğe sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Edirne’de üçüncü şubemizi açtıktan sonra İzmir’de 4. Şube açılışımızı gerçekleştireceğiz. Umarız ki bu bir alev topu gibi gelişir. Ve bütün Türkiye’yi kapsar. Türkiye Yerel Basın Birliği’nin bütün Türkiye’de olma hedefi var. Bu tabi zaman içerisinde olacak şeyler. Öncelikle yerel basında çalışan arkadaşlarımızın yerel basın gazete sahiplerinin de bu konuda gerçekten büyük bir özen göstermesini istiyorum.”