CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, dün yaptığı açıklamada, AK Parti Keşan İlçe Yönetimi ve Edirne İl Genel Meclisi üyeleri tarafından yapılan Berkin Elvan Parkı’nın adı değiştirilsin, şehit savcı Mehmet Selim Kiraz ismi Keşan’da bir yere verilsin şeklindeki değerlendirmelerin yaşanan üzücü olayı ciddi şekilde istismar ettiğini belirterek, “AKP’liler sanki kaybettikleri bir şeyi bulmuşlar gibi, son günlerde başka hiçbir işleri yokmuş gibi bu konuda açıklama yapıyorlar” dedi.

“CHP olarak görevi başında şehit edilen sayın savcımızı rahmetle anıyoruz” diyen Gümülcineli, “Biz hiçbir zaman bu gibi konuları istismar etmeden görevi başında şehit düşmüş, şehrimize büyük hizmetleri geçmiş insanlarımızı yeri geldiğinde en uygun şekilde yaşatma konusunda en duyarlı parti olduğumuzu özellikle söylüyorum. AKP İlçe Başkanından başlıyor, meclis üyelerine, il genel meclisi üyelerine kadar gazetelerde bu anlamda ciddi istismarda bulunuyorlar. Kendilerine ben şunu öneriyorum. Öncelikle Keşan’da başlattıkları yarım işleri tamamlatsınlar. O yaptıkları eserlere ülkemizde birçok şehidimiz var, görevi başında şehit olmuş, büyük emeği geçmiş insanların bu eserlere isimlerini versinler. Bizim kesinlikle Mehmet Selim Kiraz isminin verilmesiyle ilgili karşı bir düşüncemiz yok. Ancak, kendileri 2011 yılında başlattıkları ve 2013 yılında teslim edecekleri Karanlık Dere mevkiindeki TOKİ’nin yaptığı Yoksul Konutları henüz teslim etmediler. Başlattıkları işleri önce becersinler ondan sonra konuşsunlar. CHP yerel yönetimleri Keşan’da işleri süresi içinde bitirip teslim ettiler.  Onlar Keşan’da başlattıkları 1 tane yoksullara yönelik işi hala sürüncemede bıraktılar. Yılan hikâyesine dönen Keşan Çevre Yolu’ndaki kavşak çalışmaları var. Yanlarına gidip güzel fotoğraflar çektiriyorlar ama işte yine yaz geliyor. Trafik yoğunluğu başladı ama yollarda hala bir çalışma yok” diye konuştu.

KEŞAN’A 100 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI

AK Partililerin yaptıkları açıklamalarda Keşan’ın şehir içi yollarını eleştirdiklerini de kaydeden Gümülcineli, şöyle konuştu: “Keşan’da alt yapı hizmetleri oldu. Kanalizasyon yapıldı. Yağmur suyu projesi yapıldı. Bunlar az buz işler değil. Keşan’a 100 milyonluk yatırım yapıldı. Onların yaptıklarını da görelim. İnşallah başlattıkları yeni devlet hastanesini süresi içinde teslim ederler. Önce bunların takipçisi olsunlar. Görevi başında şehit düşmüş savcımızın olayını istismar etmesinler.”

SÜLEYMAN EREN’İN GÜZEL BİR ÖNERİSİ VAR

Daha sonra basın mensuplarının yönettikleri soruları cevaplandıran Gümülcineli, Berkin Elvan Parkı’nın adının değiştirilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “İsim Keşan Belediye Meclisi tarafından verilmiş, değiştirilmesi söz konusu olamaz. Ben belediye başkanım ile bu konuda görüşmedim ama benim düşüncem belediye meclisinden geçmiş ve o parka Berkin Elvan ismi verilmiş. Bunu istismar etmenin anlamı yok. Farklı önerilerde var. Tekel Meydanı’na verilsin diye. MHP Belediye Meclis üyesi Süleyman Eren’in güzel bir önerisi var. Yeni adliye sarayına olabilir. Hem şehidimizin kendisi savcı, bir adliye binasında katledildi. Merhum savcımızın isminin yaşatılacağı en uygun yer yine adliye sarayı olur diye düşünüyorum. Bunlar küçük düşünceler. Ülkede hükümet olanların, iktidar olanların daha ciddi şeyler düşünüp Keşan’a daha faydalı olmalılar. Keşan’da başlatılan yatırımların süresi içinde teslim edilmesinin sağlanması için çaba göstersinler” diye konuştu.

BİZ KEŞAN’DA 1500 KONUT ÜRETTİK

TOKİ konutlarının, 3 seçim geçmiş olmasına rağmen, hala hak sahiplerine teslim edilmemesi hakkında da görüş bildiren Gümülcineli, “Bu insanların-üstelik yoksul insanların- devlete bir sürü parası yatırıldı. Devlet buraya bir sürü yatırım yaptı. Yazık değil mi? Çalışan işçilerin ücretleri ödenmemiş, eylemdeler. Seçim malzemesi yapalım gibi düşünceleri var mıdır, kendilerine sormak lazım ama bunlar ucuz düşünceler. Biz Keşan’a bin 500 konut ürettik, hiçbir zaman da bunu seçim malzemesi olarak kullanmadık. Hiçbir seçim öncesi ‘Arkadaşlar gelin bize oy verin, biz de size konut verelim’ demedik. Keşan’ın ihtiyacıydı, biz buna öncelik ettik. Orada ayrı bir kent yarattık. TOKİ konutlarının bir an önce hak sahiplerine teslim edilmesini istiyoruz. Oradaki, konutlar daha kullanılmadan tarumar ediliyor” şeklinde konuştu.

EDİRNE’DE 3-0 YAPACAĞIZ

Son olarak 7 Haziran genel seçimlerine katılacak tüm partilerin aday listelerini önceki gün YSK’ya teslim etmelerinin ardından, Edirne’deki tabloyu değerlendiren Erdoğan Gümülcineli, başından beri CHP’nin Edirne’de 3-0 yapacağını dile getirdiğini söyleyerek, “Ben görev sürelerim içinde hep ilkleri yaşadım. Sanırım bu seçimde de o ilki yaşayacağım. Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin birçok ilinde olduğu gibi Edirne’de de yaklaşık 8 bin üyesine başvurarak adaylarını belirledi.” dedi.